Фаталната катастрофа със самоуправляващ се автомобил на американската компания Uber

...
Фаталната катастрофа със самоуправляващ се автомобил на американската компания Uber
Коментари Харесай

Катастрофата с автомобил без шофьор на Uber в Аризона е станала по вина на пешеходката

Фаталната злополука със самоуправляващ се автомобил на американската компания Uber в град Темпи, в югозападния щат Аризона, е станала по виновност на починалата пешеходка, заяви вестник "Сан Франциско кроникъл ", представен от ТАСС.

Местният всекидневник цитира полицията. По нейна информация автомобилът марка Волво (Volvo), който не е понижил и е блъснал дамата в неделя вечерта, е бил оборудван с най-малко две наблюдателни камери. Полицията е проучила видеозаписите, от които е станало ясно, че пешеходката е изскочила пред колата изцяло ненадейно. Тя е стигнала до извода, че даже за водач би било комплицирано да избегне съдбовния удар.

След случая Uber разгласи, че стопира краткотрайно тестванията на самоуправляващи се коли в Темпи, Питсбърг, Сан Франциско и Торонто и че сътрудничи на управляващите. Това е първият смъртен случай, породен от самоуправляващ се автомобил, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. Агенцията дефинира случая като евентуален удар за тази технология, която се чака да трансформира превоза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР