Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушаване на договора за

...
Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушаване на договора за
Коментари Харесай

Pfizer съди Румъния за 28 милиона отказани ковид ваксини

Фармацевтичната група Pfizer съди Румъния за нарушение на контракта за закупуване на ваксини против COVID-19, подписан по време на пандемията. Става дума за към 28 милиона дози, които не са поръчани от северната ни съседка, макар че са включени в контракта. Той беше подписан през май 2021 година от Европейската комисия с Pfizer от името на страните членки на Европейски Съюз.

Стойността на поръчката, която Pfizer желае да възвърне от Румъния, ще бъде към 550 милиона евро, осведоми БГНЕС. Компанията удостовери, че е почнала публично произвеждане против страната, с цел да я принуди да извърши уговорките си за държавните поръчки за ваксини.

През последните дни на декември е получено съобщение за откриването на това правосъдно произвеждане, а първото съвещание е планувано за началото на февруари, удостовери представителят на румънското държавно управление Михай Константин.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила съобщи, че няма правно съображение да се претендира за неустойки при положение на отвод от ваксините, защото Румъния е отказала да подпише изменение на първичния контракт в тази връзка. Той изясни, че в разногласието с Pfizer страната ще се опита да координира дейностите си с Полша, против която има сходен иск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР