Фармацевти и лекари в Гърция обявиха, че се отнасят с

...
Фармацевти и лекари в Гърция обявиха, че се отнасят с
Коментари Харесай

Лекари в Гърция са против безплатни тестове за Covid-19

Фармацевти и лекари в Гърция оповестиха, че се отнасят с съмнение към безплатните проби за ковид, които жителите ще си вършат сами. Те акцентират, че няма гаранция за справедлив резултат, а отпадъците могат да провокират екологични проблеми.

Част от лекарите в Гърция показват съмнение към резултатите от бързите проби, които жителите ще си вършат сами.

Медиците смятат, че тестванията би трябвало да се правят единствено от здравно лице, с цел да е меродавен резултатът. А резултатите би трябвало да се управляват от персоналните лекари.

В същото време фармацевтите желаеха възнаграждение за осъществяване на раздаването на безплатните проби. Правителството посочи, че жителите ще получават по един тест за Covid-19 на седмица гратис, а фармацевтите ще бъдат обезщетени за тази услуга.

Раздаването на безвъзмездни проби разсъни доста разногласия във връзка с отпадъците от проучването. Лекари предизвестяват, че материалите от теста, без значение от резултата, би трябвало да се обработват според законодателството в специфични контейнери.

Хвърлянето на тестовите боклуци в кофите за боклуци може да провокира даже разпространяване на вируса, предизвестяват експертите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР