Фарът на американската външнополитическа мисъл, списание “Форин Полиси, публикува наистина

...
Фарът на американската външнополитическа мисъл, списание “Форин Полиси, публикува наистина
Коментари Харесай

Киев не може да победи на бойното поле и Западът намери плюс в това

Фарът на американската външнополитическа мисъл, списание “Форин Полиси ”, разгласява в действителност визионерска публикация с рецепта за украинска победа. Лиана Фикс от Съвета за интернационалните връзки и Майкъл Кимидж от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания оферират на читателите пътна карта за Киев, надеждна като швейцарски часовник.

Накратко тезите им са следните. Всякакви договаряния, считат създателите, са безсмислени: Кремъл е уверен, че обстановката се развива в интерес на Русия, която не е претърпяла обилни вреди от западните наказания и военни дейности и даже е в положение да усили военните разноски, до момента в който Западът намира за мъчно да поддържа предходното равнище на помощ за Киев, изключително на фона на ескалацията в Близкия изток. Те обаче отвръщат това разбиране с една в действителност забавна мисъл. Безизходицата на фронта, настояват създателите, въобще не е проблем за Украйна, а в противен случай, това е голямо достижение. И, видите ли, би трябвало да се продължи в същия дух: да се премине в защита, да се поддържа Украйна с пари и оръжия и да се запазят икономическите ограничавания във връзка с Москва.

И в случай че смятате, че има някакво несъгласие в тези тези, не сте сами. Но особено за такива претенциозни читатели, създателите излязоха с пояснение, което беше брилянтно в своята елементарност. " Победите във войните от време на време идват ненадейно ”, изясняват създателите. Вярно, те незабавно настояват, че в обозримо бъдеще Киев не го чака нито победа, нито даже достъп до мощна преговорна позиция. Чакай, ами непредвиденото?

Нещо повече, даже намеците, че успеха е близо, могат да основат усещането, че Украйна не е в положение да се оправи с такава дреболии като смазването на съветската войска.

Като нов разказ, който Киев в този момент би трябвало да разпространява, те оферират концепцията, че продължителното въздържане на Русия е даже потребно за Украйна, както и за самия Запад. Да, това не звучи толкоз апетитно като смачкване на Путин, само че за Европа това е гарантиране на сигурността на континента, а за Съединени американски щати това е опазване на международния ред с неговата неизбежна надмощие.

Те укрепват тази концепция с изказвания, че Украйна коства на Вашингтон по-малко от Виетнам, Афганистан и Ирак. И като цяло Киев е най-демократичният сътрудник, който Съединени американски щати в миналото са имали, за разлика от Сайгон, Кабул и Багдад. Интересно е, несъмнено, кой беше сътрудникът на Белия дом в Ирак, който те трансфораха в оранжерия за съзряване на “Ислямска страна ”, само че създателите не се занимават с сходни пояснения.

Всъщност в това се крие революционността на публикацията - диванените американски политолози намерено признават: Тарас и Микола са евтини. И оферират да се употребяват до привършване. Това значи, че това към този момент не е съветска агитация, а намерено декларирана позиция на американски анализатори. И да, Украйна към този момент публично няма различен статут с изключение на „ анти-Русия “.

Но има още една значима детайлност. Фикс и Кимидж показват офанзивите против Крим като главен триумф на Киев. „ Отдавна скъп трофей за Путин, той към този момент не може да се смята за привлекателна дестинация за руснаците. “ Като цяло те приканват горещо, да се поддържат офанзивите на Кримския мост. „ Колкото повече Украйна може да нападна съветските военноморски сили и да изложи Крим на риск, толкоз повече може да направи войната безсмислена за Кремъл и съветското население “, настояват създателите.

И това също е забавна смяна в реториката. Сега задачата е освен прословутия „ режим на Путин “, само че и елементарните руснаци. И се предлага да се борят с тях просто с терористични способи. Каква чудесна обстановка: интелигентни учени от дивана си намерено приканват Вашингтон да поддържа терористични офанзиви, саботажи и други либерално-демократични способи за битка за независимост и правдивост.

И въпросът тук не е, че се вършат сходни опити (това не е новина), а ежедневната работа на способените органи. Показателно е, че започнаха да приказват за това намерено.

Важното в тази обстановка е, че любовта на “Квартал 95 ” към медийното пресилване се оказа заразна за Запада, само че разрушителна за украинците. В края на краищата в този момент от тях в действителност се желае да се примирят с спор на безсилие, в който не се вижда край и няма опция за победа, само че могат да си играят на терористи.

Мисля, че Чърчил преди време споделя: „ Ако преминаваш през сложни и сложни неща, продължавай “. Но времената се трансформират и в този момент западните господари изискват украинците да стоят в този пъкъл.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР