Фантастичните филми рано или късно стават реалност. Такъв е и

...
Фантастичните филми рано или късно стават реалност. Такъв е и
Коментари Харесай

Бъдещето идва: Управляваме компютър само с мисъл

Фантастичните филми рано или късно стават действителност. Такъв е и образецът със стартъп компанията CTRL-Labs, която е измислила по какъв начин да управляваме компютъра си единствено със силата на мисълта. Иновативната технология незабавно е попаднала под зоркото око на Фейсбук, който разгласи, че има намерение да закупи нововъведението, оповестява Bloomberg, написа dnes.bg.

``
реклама

Сумата на договорката не е ясна към момента, само че съгласно източници на изданието тя ще коства на Фейсбук от 500 милиона до 1 милиард $.

Какво е известно до този миг за чудноватата технология?  CTRL-Labs са изработили гривна, която разчита сигнали, постъпили непосредствено от мозъка на човек. Технологията разрешава да бъде напечатан текст без помощта на клавиатура. Според вице-президентa на Фейсбук „ мислещата “ гривна ще може да се вкара сполучливо и в смарт телефоните.

Гривните от бъдещето ще могат да се употребяват дружно с очила за виртуална действителност, което ще разреши на бъдещето човечество да ръководи компютри без помощта на мишки и клавиатури.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР