Фантастичен концерт на възглавници ще бъде представен за първи път

...
Фантастичен концерт на възглавници ще бъде представен за първи път
Коментари Харесай

Концерти на възглавници с фантастична есенна програма

Фантастичен концерт на възглавници ще бъде показан за първи път в неделя, 27 октомври, от 11 и 17 ч. в залата на Съюза на архитектите на ул. " Кракра " 11 в София. Едни от най-изявените млади музиканти, известни на българска сцена, ще зарадват публиката с творби от Клара и Роберт Шуман.

Макар и не постоянно споменавана 200 години след рождението на Клара Вик, си спомняме за нея като за една от най-влиятелните дамски фигури в съвсем напълно мъжкия свят на класическата музика. Вдъхновяващата обич на Роберт Шуман към младата Клара го кара да премине даже през правосъден спор с татко й, с цел да получи ръката й, а постоянството му се отплаща посредством нейната безусловна отдаденост и пълностоен фамилен живот с осем деца и безкрайни осъществени благоприятни условия за творчество.

Изпълнителите, които нееднократно са гостували на концерти на възглавници, се подреждат измежду любимците на публиката. Това са цигуларят Санджар Сапаев, цигуларката Яна Зеленогорска, лидерката на виоловата група в Симфоничния оркестър на БНР Стефания Янкова, челистът Атанас Кръстев, пианистката Венета Нейнска.

Специална сладка премия от " Ванила китчън " чака щастливеца, който грабне обичайния приз за най-послушен родител. Безплатната работилница на възглавници стартира един час преди всеки концерт. Тя ще се трансформира в музикално ателие, водено от музикалната къща " Мюзик плей ". Децата ще могат да се срещнат с тайните на цигулката, като са готови принадлежности и за най-малките. " Концерти на възглавници " са план на " Модо България ", научи ДУМА от Доротея Стойчева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР