Фамилията Кройф отново ще командва в Барселона. Идеологът на успехите

...
Фамилията Кройф отново ще командва в Барселона. Идеологът на успехите
Коментари Харесай

Кройф се завърна в Барселона, Куман остава треньор

Фамилията Кройф още веднъж ще командва в Барселона. Идеологът на триумфите на каталунския гранд Йохан Кройф умря преди пет години, само че синът му Жорди Кройф бе свикан да възроди представителния отбор, който остана без трофей предишния сезон и е раздиран от непрекъснати кавги.

Жорди Кройф, който през 90-те години на предишния век игра за блаугранас, публично бе показан пред медиите през вчерашния ден. Синът на легендата Йохан Кройф влиза в щаба на новия президент Жоан Лапорта, като ще стартира работа от 1 август. От Камп Ноу не показват каква тъкмо ще бъде неговата служба, само че в известието се загатва, че той ще има стратегическа роля в решаването на футболните въпроси в клуба.

Кройф е дошъл в Барселона още в края на предходната седмица и диалозите сред него и Лапорта бързо са напреднали. Един от проблемите бе, че Кройф имаше контракт с китайския Шенжен, на който бе треньор. Явно обаче този въпрос към този момент е конкретизиран. От " Камп Ноу " категорично упоменават, че назначението на Кройф става със съдействието на китайския клуб, който се е съгласил да приключи контракта му.

Роналд Куман съвсем несъмнено остава старши треньор, ще извърши контракта си с Барселона, което значи, че ще води тима и през идващия сезон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР