Фалшивите господари Какво е фалшив господар? Фалшив господар е човек

...
Фалшивите господари Какво е фалшив господар? Фалшив господар е човек
Коментари Харесай

Най-силните фалшиви господари при човека са горделивостта, страховете, вината и парите ♥ Лиз БУРБО

Фалшивите господари

Какво е подправен стопанин? Фалшив стопанин е човек или нещо, което управлява твоя живот и пред което ти се огъваш от боязън или боготворене. Досещаш ли се кои са подправените господари в твоя живот? Бързо ще си дадеш сметка, че те са доста и че, умишлено или не, те манипулират твоя живот повече, в сравнение с предполагаш. Единственият същински стопанин на твоя живот това е твоят вътрешен БОГ. И по този начин е за всяко човешко създание. Всеки човек има собствен личен стопанин.

Ето най-често срещаните подправени господари:

Твоите близки. Има ли някой в този миг в обкръжението ти (партньор, дете, родител, другар, началник...), от който се страхуваш и който управлява живота ти? Пред кого се огъваш постоянно? Познавам няколко родители, които изпитват същински боязън пред рецесиите на децата си без значение от възрастта им. В този смисъл те постоянно са нащрек и вършат или ще създадат всичко, с цел да задоволят и най-малките им стремежи. В същия ред на мисли какъв брой сътрудници се опасяват най-много от гнева на другия и се предават единствено с цел да избегнат всеки спор. Ако и ти постоянно си нащрек, с цел да си сигурен, че твоите близки ще са щастливи или с цел да избегнеш борба, ти оставяш тези подправени господари да управляват живота ти, като забравяш личните си потребности. Всеки път, когато усетиш боязън пред някой различен, ти не си стопанин на себе си. Ти оставяш този човек да те манипулира, с цел да се озовеш най-после беззащитен пред неговата власт. Впрочем, този човек знае чудесно кой бутон да натисне, с цел да те накара да реагираш. Тъй като това поражда доста страсти, както и огромен разход на сила, сигурно не е добре за теб да си непрекъснато нащрек. Това се отнася и за всички, които те карат да реагираш с неприятното си държание. Ти толкоз доста искаш да ги промениш, че те съумяват да те управляват и да станат твои господари. С други думи, те преобладават над теб.

Новините. Някои слушат вести по която и да е медия, с цел да вземат решение след това съгласно това, което са разбрали. Ако се чака стихия и неприятно време, доста хора ще трансформират проектите си, макар че метеорологичните прогнози постоянно не са точни! Защо? Защото в действителност хората играят значима роля за смяната на температурата. Изненадващо, нали? Например, в случай че множеството хора от даден регион имат слънце в сърцата си, температурата ще е по-приятна. Ако в тях бушува стихия по виновност на техните страхове и завист, ще се развихри стихия. Запомни, че Земята е жива и нейните най-мощни кафези са човешките същества. Когато един човек разрешава да му въздействат новините, той постоянно живее в боязън, обезпокоен какво го чака. Ако оповестяват за стопански компликации пред страната, той може незабавно да скрие парите си или да ги преведе на различен континент... Ако научи, че са разкрили тялото на младо момче, което е било осакатено от нападателя си, той ще реагира мощно на тази вест и през идващите дни може даже да заобикаля да излиза. Трябва обаче да знаем, че това, което се случва на другите, касае единствено тях. Това е техният живот, тяхната отговорност. Не е нужно да разбираме, нито да сме съгласни, защото просто не знаем какво е трябвало да научат тези души. Разбира се, може да изпитаме състрадание и към двамата - нападателя и жертвата, само че без да е нужно да се изтезаваме. Те и двамата страдат. Просто би трябвало да приемем, че и двамата е трябвало да преживеят тази преживелица, която да им разреши да се развиват. За всеки има някаква изгода, въпреки и да е мъчно да се осъзнае на момента.

Почестите и властта също са част от подправените господари. Да направиш нещо, с цел да получиш почести или власт, е мотивация, която идва отвън теб, а не от твоя вътрешен БОГ. Оставяш се задоволството от почестите и властта да водят живота ти. Такова държание може да те накара да прекрачиш границите си, защото не си в контакт с същинските си потребности.

Материалните богатства, които притежаваме, от време на време са подправени господари също. Какви са връзките ти с богатствата? Пазиш ли ги като зеницата на окото си? Ако се повреди нещо скъпо за теб, по какъв начин ще реагираш? Ще се ядосаш ли? Ако да, това значи, че движимостите те владеят. Какво значение ще има за духовния свят, в случай че напуснеш този свят с една кристална чаша по-малко? Или в случай че обзавеждането в трапезарията или новата ти кола имат още една драскотина? Или пък в случай че килимът е изгорял? Все отново за нас е естествено да желаеме да сме обградени от красиви неща, защото хубостта е доста значима. Но въобще не е добре да трансформираме материалните богатства в наши господари! Твоите движимости служат да вършат живота ти по-хубав, а не да го преобладават. Спомни си, че те се появяват в живота ти, с цел да са от изгода за момента, а не за остатъка от дните ти. Когато загубиш нещо от тях, доста скоро се появява друго, което е доста по-полезно. Ако ти си доста завързан към движимостите, няма да има място за нови такива, защото ще си ангажиран да управляваш всичко, което си натрупал.

Астрологията. Много са тези, които живеят съгласно рекомендациите на техния астролог или съгласно небесната им карта. Спомни си, че решенията, които вземаш, и дейностите, които предприемаш, би трябвало да управляват живота ти. Не се повлиявай от този вид занимания и хора. Ти си избрал твоя зодиакален знак единствено с цел да се научиш да се развиваш и да обичаш макар някои астрални въздействия. Казват, че звездите допускат, а индивидът разполага. Звездите ще имат по-малко въздействие над теб, щом станеш стопанин на себе си. Небесната карта е единствено средство наред с толкоз други, което те среща с твоите астрални въздействия, за да можеш да се обичаш по-добре, с цел да ги владееш по-добре.

Гадателите и медиумите също съставляват подправени господари за някои и стават от ден на ден заради съзнанието, което се разсънва. Всъщност хората търсят всички вероятни способи, с цел да подобрят качеството на живота си. Освен това наподобява, че психическите способности се развиват повече с идването на Ерата на Водолея. Какво се случва по време на сеанс с медиум? Тези хора, каквото и средство да употребяват - карти, кристална топка, канали и така нататък, имат способността да улавят вибрациите, които идват от твоите фини тела. Те ги улавят в положението, в което си, сега, в който се представяш пред тях. Могат да ти опишат какво ще ти се случи, в случай че следваш същата линия на живота. Всъщност никой не може да познава бъдещето на другия, защото то зависи от сегашния миг. Гадателят предсказва твоето бъдеше с помощта на това, което вижда в теб в сегашния миг, съгласно твоите трептения сега. Но в случай че промениш метода си на живот от идващия ден по-късно, което ти е споделил, или поради това, което си прочел или помислил, ти ще промениш сегашния миг напълно. Линията на живота се трансформира, когато променяш метода си на мислене. Всъщност, всичко което ти е било предсказано предния ден, към този момент не важи за теб. Ти ставаш още веднъж стопанин на живота си. Помни, че всеки човек, който се пробва да помогне на някого, може да го докара единствено до мястото, до което той самият е стигнал.

Организираните религии и сектите. Иначе казано, тези, които приказват следното: „ Ако не направиш каквото се желае от теб, ти вървиш против нашите закони, няма да отидеш на небето, единствено ние притежаваме истината. “ Ако дадена вяра управлява дните ти и си възприел понятието за положително и Зло или пък се влияеш от някакъв фетиш или фракция, ти няма да бъдеш към този момент стопанин на живота си. Религиите са образувани преди доста време за да водят хората, защото те не са били изключително осъзнати, с цел да го вършат сами. Във всяка вяра някой е желал да злоупотребява с властта си посредством операция и като плаши хората. Да живееш в боязън не прави живота нито съразмерен, нито кротичък. Ако религията ти те плаши, това значи, че тя е лишена от обич. БОГ желае единствено живот, цялостен с обич за теб. ТОЙ знае, че не е допустимо да си благополучен без обич. ТОЙ в никакъв случай не е желал да плаши някого: хората са се трансформирали в експерти в страха заради всички типове въздействие и заради неприятното служене с властта да избират. ТОЗИ, който обича, се пробва по-скоро да направлява, да утешава или да оказва помощ безкористно, без упования. Днешните религии от ден на ден схващат феномена обич. Те са осъзнали, че индивидът не може да живее в боязън. Често казусът не е в това, че самата вяра не е добре структурирана, а по-скоро в хората, която я съставляват и които не са задоволително чувствителни. Отсявай, с цел да избереш вяра и хора, които са съгласни да те водят с обич, а не със боязън. Когато думите на някой човек те тормозят или страхът ти се ускори, това е симптом, че той не дава отговор на актуалните ти потребности.

Лекарите, терапевтите и медикаментите също могат да бъдат подправени господари. Тези, които се грижат за здравето ни, са тук, с цел да оказват помощ на хората, а не с цел да управляват живота им. Лекарите и здравните служащи са се научили да облекчават или да се пробват да отстраняват някои неразположения и заболявания, само че не и да вземат решения вместо другите. Имам щастието да работя с няколко лекари от близко и откривам, че от ден на ден от тях одобряват обстоятелството, че индивидът не е единствено физическо тяло. Те споделят мнението, че същинското лекуване идва вътре от самите нас. Дават си сметка, че от ден на ден хора се изцеляват по непонятен за учените метод. Лекарите, които одобряват, че ние не сме единствено физическо тяло, не предлагат несъразмерен банкет на медикаменти. „ Сега си задоволително постоянен, с цел да намалиш медикаментите и да се оправиш без тях “ - е много чест метод в наши дни. Някои хора са толкоз подвластни от лекаря си, че при най-малкия проблем тичат в кабинета му. Всъщност те не са способни да поемат отговорност и желаят постоянно някой различен да им подрежда живота. Ти вземаш ли хапче при най-малкия проблем, при най- дребното неразположение? А хапчета има всевъзможни: за глава, за нерви, за спане или за пробуждане, за сила, за храносмилане, за пречистване на черния дроб, за пречистване на червата и така нататък Липсата на обич към твоето тяло води до сходни дейности. Защото всяко приемане на лекарство има второстепенен резултат. Всеки път, когато се претоварваш или му даваш нещо друго от естествена хранителна съставна част, тялото ти се бунтува. Веднага откакто погълнеш някакво хапче, ти приемаш концепцията, че това хапче става твой стопанин. Следователно решаваш животът ти да бъде управителен от твоите медикаменти. Ако въпреки всичко животът ти те удовлетворява по този начин, продължавай да приемаш медикаментите си. Но в случай че искаш да го промениш, извънредно време е да станеш ти негов стопанин. Никой на света не може да промени живота ти... с изключение на теб!

Болестта също е подправен стопанин. Човек, който боледува постоянно, е доминиран от заболяването си. Той не осъзнава, че може самичък да владее живота си. Някои одобряват, че да си болен е обикновено! Няма нищо по-грешно от това. Болестта е краткотрайна, а естественото положение на човешкото тяло е здравето! Ние би трябвало да спрем да се опитваме да бъдем „ естествени “ и по-скоро да се научим да живеем естествено. Да осъзнаем, че заболяването е едно от средствата, които нашият вътрешен БОГ употребява, с цел да ни помогне да намерим правия път, този на любовта към себе си.

Модата. Колко пъти си жертвал комфортните облекла с единствената цел да си съвременен? Страхуваш ли се какво ще си помислят другите, в случай че не си в крайник с стилните трендове? Колко пъти съм виждала дами да носят обувки с остри токчета, от които краката им страдат и те ми споделят, че по никакъв начин не са комфортни. Това не е мода!

Работата може също да се окаже подправен стопанин. Много хора не знаят по кое време да спрат, по какъв начин да се провиснал. Целият им живот е ориентиран към работата и тя ги управлява непрекъснато. Дори когато са свободни или си почиват, отново мислят за нея. Неспособни да вършат друго, на тях им е мъчно да се отпускат, да си почиват или даже да се забавляват. Някои мислят, че стават по-добри хора, в случай че работят седем дни в седмицата. Всъщност множеството от тях не знаят в действителност какво е равновесие. Твоята работа оказва помощ ли ти да се издигаш? Ставаш ли по-чист, пo-съвършен вътрешно? Използваш ли работата си, с цел да се научиш да обичаш хората към теб? Помага ли ти тя да развиваш творчеството си? Ако да, то работата ти е значима за теб. Ако имаш сходен жанр занятие, което те учи да се обичаш и да обичаш хората повече, значи се намираш на верния път. Работа, която управлява хората и владее живота им, която се извършва единствено поради заплатата и властта, не оказва помощ с нищо за духовното израстване.

Суеверията. Числото тринадесет, черна котка, минаване под стълба... приказват ли ти нещо? Суеверията трансформират ли решенията, които вземаш? Ако е по този начин, тогава те са подправен стопанин за теб.

Ако събереш всички подправени господари, ще схванеш, че като цяло доста постоянно ти не владееш живота си. Колко тъжно! Впрочем кои са най-силните подправени господари при индивида? Горделивостта, страховете, виновността и парите.

Парите. Завършвам с подправения стопанин, който управлява живота на доста хора: парите. Очевидно е, че парите имат голямо значение в днешния веществен свят. При все това те стават подправен стопанин, когато забравим, че парите са обменно средство, а не богатство или владеене. Неминуемо е неверен пътят, когато човек събира пари от боязън. Събираме ли въздух, с цел да имаме, ако свърши? Има ли някакъв смисъл в това съгласно теб? Така е и с парите. Парите са сила също като електричеството, водата и вятърът. Това са огромни сили, които са ни дадени на Земята. Парите са мощ и сила. Има ги на всички места и са разполагаем на всички. Пари постоянно е имало, само че под друга форма. Сега парите съставляват банкноти и монети. Обменните средства постоянно са съществували, с цел да могат хората да се доставят с каквото им е належащо. Да събираш пари от боязън, че няма да имаш в някакъв миг, значи да не вярваш задоволително в себе си и в тази велика божествена мощ, която подарява на всеки нужната сила, от която всички се нуждаем. Парите могат да се сравнят със слънцето, друга огромна мощ, мощна сила. Ако триста или петстотин души на един плаж се пекат под слънцето, ще липсва ли слънце на някого? Не. Има за всички. Следователно е значимо да разберем, че парите са сила и като всяка сила колкото повече я движиш, толкоз по-силна е тя и толкоз повече се усилва.

Виж добре какво въздействие имат парите в твоя живот. Докато парите са стопанин на живота ти, няма да можеш да влезеш в контакт с твоята вътрешна мощ и да постигнеш естетика. Веднага щом овладееш парите, доста неща ще се трансформират. Ще ти разкрия една дребна загадка, в случай че вярваш във великия закон, че ще пожънеш това, което си посял. Отсега нататък изпращай мисли за разцвет и обилие към всички, които познаваш. Визуализирай, че те си дават правото да си доставят наслаждение и да изразят желанията си. Ще задвижиш такава сила, че тя ще се върне при теб доста по-бързо, в сравнение с в случай че визуализираш единствено за себе си. Ако си решил да приемеш положително отношение към парите и искаш да им станеш стопанин, прави го, без да се опитваш да повлияваш на другите към теб. Не е нужно да търсиш единодушието на който и да било. Когато хората са подготвени да трансформират своето отношение, те ще го създадат. Всеки търпи лично развиване! Когато човек е благополучен, че има вътрешен мир, не е нужно да го разгласява. То си проличава. Хората виждат и усещат тази сила. Когато овладееш парите, ти ще откриеш благоприятни условия да имаш повече, като задоволяваш всекидневните си потребности. Икономиите ти ще бъдат стимулирани от желанието да си купиш нещо непредвидено, а не от боязън.

Избрано от: „ Слушай своето тяло - твоя максимален другар на земята ”, Лиз Бурбо, превод Недка Капралова, изд. ЛИК, 2007
Снимка: listentoyourbody.de

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР