Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други

...
Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други
Коментари Харесай

Разпространяват фалшиви призовки от името на МВР и други институции у нас

Фалшиви призовки се популяризират от името на Министерство на вътрешните работи и други институции у нас. За това предизвестяват от вътрешното министерство. Измамните известия гласят,че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография.

Информацията за разпространяването на такива подправени имейли е получена в Дирекция " Международно оперативно съдействие " по линия на Европол. Измамните известия гласят, че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплатят избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното произвеждане против тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили формалните си национални управляващи или Европол. Белгийските управляващи са почнали публично следствие, за което осведомят и разнообразни новинарски канали. С цел повишение на информираността и бдителността за сходни измами, Европол е създал и клип с предпазен темперамент. Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР