Фалшификаторите на документи в Гърция правят бизнеса на живота си.

...
Фалшификаторите на документи в Гърция правят бизнеса на живота си.
Коментари Харесай

Немски репортер стана Петър Иванов с български паспорт, купен в Гърция за 2000 евро

Фалшификаторите на документи в Гърция вършат бизнеса на живота си. Това споделя репортерът на "Билд " Кристоф Кюрбел, който стана Петър Иванов, купувайки си български паспорт за 2 000 евро, написа 24 часа.
Тази година гръцката полиция съумя да хване стотици фалшификатори на документи - единствено за последните 3 месеца на летищата в страната са задържани 729 бежанци с документи - менте. Въпреки това доста мигранти съумяват да си купят такива и да пътуват с тях към Европа. Гръцки паспорт и самолетен билет за Германия костват на един емигрант сред 4 и 5 хиляди евро, споделя Кристоф Кюрбел.
"В столицата на Гърция не е мъчно да намериш човек, от който можеш да си купиш документ за идентичност. Срещнах се с един подобен мъж на оживена улица в Атина. Носеше качулка, тъй че лицето му едвам да се вижда и искаше да е сигурен, че не съм немски служител на реда. По неговите думи, доста такива наблюдават обстановката с бежанците в Гърция. Аз си измислих историята, че желая да пътувам в Турция, а това не е изключително елементарно за немски публицист и той не се усъмни ", споделя началото на следствието си Кюрбел.
"На бежанците предлагам да си купят италиански или гръцки паспорт. Така е по-лесно да се стигне със аероплан до Италия и оттова с трен до Германия. Откакто немските служители на реда ни наблюдават в Гърция, бизнесът ни стана по-сложен и цените на услугите се подвигнаха. Тази обстановка разказва фалшификаторът на документи на немския публицист. В твоята обстановка и български паспорт прави работа, с него ще минеш елементарно в Турция ", споделя още мъжът на Кюрбел.
Уговорихме се за цената - българският паспорт ще ми коства общо 2 000 евро - 1 000 при предаването на фотосите и още 1 000 при приемането на документа, прецизира договорката репортерът.
Още на идната заран занесох фотосите и 1 000 евро на мъжа в едно кафене в Атина. В естествени условия паспортът става подготвен за 3 дни, само че поради коледните празници в моя случай беше подготвен за 5. Получих документа против обещаните още 1 000 евро на многолюден площад в града. Вече имам и българско име - Петър Тодоров Иванов, приключва историята си Кристоф./
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР