Фалиралата криптоборса FTX иска да си върне над 240 млн.

...
Фалиралата криптоборса FTX иска да си върне над 240 млн.
Коментари Харесай

Фалиралата FTX отчаяно иска да си върне над 240 млн. долара от Embed

Фалиралата криптоборса FTX желае да си върне над 240 млн. $, които е платила за платформата за търговия с акции Embed.

От FTX настояват, че някогашни вътрешни експерти не са създали нужното изследване преди да купят „ безполезната софтуерна платформа, цялостна с неточности “.

Тази седмица FTX внесе три желае по неплатежоспособност в съда на щата Делауеър, ориентирани против някогашни вътрешни лица, в това число обвинения създател Сам Банкман-Фрайд, ръководителите на Embed, създателят й Майкъл Джайлс, както и акционерите, оповестява Reuters.

FTX твърди, че Банкман-Фрайд и други чиновници са присвоили средства на компанията, с цел да придобият дялове в Embed като част от договорката.

FTX завърши придобиването на Embed единствено шест седмици преди да изпадне в неплатежоспособност през ноември 2022 година Криптоборсата изгуби милиарди в средства на клиенти, до момента в който поддържаше личните си рискови вложения, дейности, които актуалният ѝ основен изпълнителен шеф Джон Рей назова " старомодно заграбване ".

От момента на оповестяването на неплатежоспособност новото управление на FTX се пробва да възвърне активите си, с цел да се разплати с клиентите.

Законодателството на Съединени американски щати разрешава на длъжниците да възвръщат заплащания, осъществени при избрани условия малко преди оповестяването на банкрут, както и да употребяват тези средства за погасяване на отговорности към други кредитори.

FTX неотдавна се опита да продаде Embed, само че най-високата цена пристигна от Джайлс, който предложи единствено 1 млн. Търгът на FTX " не оставя никакво подозрение ", че 220-те милиона $, които е похарчила за придобиването на Embed, са били " мощно повишени по отношение на справедливата стойност на компанията, което Джайлс добре е знаел ", написа FTX в своя иск.

FTX възнамеряваше да употребява софтуера на Embed, с цел да добави търговия с акции към своята платформа за криптообмен, само че продуктът беше " всъщност ненужен ", се споделя още в исковете.

FTX не е направила съвсем никакво следствие на Embed и " е дала приоритет на скоростта пред всичко останало ", прибавят те. Сега FTX обезверено се стреми да  възстанови 236,8 млн. $ по договорката, както и 6,9 млн. $ от миноритарните акционери на Embed, добавя Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР