ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Малко по-сериозно за изгонените руски дипломати

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Малко по-сериозно за 70те. Изгонването на чиновниците на съветското посолство е като ампутация на гангренясал крайник на мъртво тяло. Тялото на този вид имперска дипломация би трябвало да се погребе и почисти докрай. Само по този начин може да се прекратят всички форми на васална взаимозависимост на България. Това би трябвало да е главната задача на идващото държавно управление.

Това разяснява във " Facebook " Юлиан Попов.

След като прочистването е почнало, то би трябвало да приключи.
Иначе България още веднъж ще остане в това междинно ненапълно, в което обича да си битува. Руското наличие в България би трябвало да се премисли напълно от позиция на цялостната самостоятелност на България. Това в никакъв случай не е правено, само че страната ни се намира на кръстопът. Назад е кал, напред е избор сред васалния боязън и независимостта.

Руски сътрудници под всякаква форма би трябвало да се извадят на показ и техните канали отрязани вечно. Руските и руските знаци би трябвало да се отстранен и премислят. Руските стопански зависимости - изцяло прекъснати. България би трябвало да се образова за действителностите на Русия и да се излекува от тях.

Всичко това не значи да горим книги, трием записи и прекратим дипломатически връзки. Трябва обаче да погледнем непосредствено какво значи всичко съветско, от Червената войска, до " Газпром ", от Граф Игнатиев до днешните четирихилядници.

Едва тогава ще можем да създадем и трезва оценка на Русия, на нейното минало и настояще и да се вгледаме в неразбираемото и бъдеще. Тогава ще можем и необременено да харесваме или не харесваме съветските неща - материални и нематриални, чаровни или мистериозни.

Ако, несъмнено, ни е до това и толкоз доста ни се желае да опознаем и разберем една извънредно странна и изцяло друга от нас страна, която живее в друго време и друго измерение. И чийто рационални жители, не знам дали са доста, страдат от дълбокото разминаване на застарелите полковници, завзели Русия и действителния свят.
Късането с Русия ще е мъчително и комплицирано,
то ще се сблъска с могили от страхове бездни от предубеждения. Но в случай че желаеме най-накрая да настане това Освобождение, за което пеем песни 150 години, би трябвало да го правим. Нали ще има държавно управление с шестмесечна стратегия. Ето това би трябвало да е програмата. Нищо друго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР