ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бърз урок по история: Митът за Русия, която ни е освободила два пъти, е не само измислица, но и подигравка

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Емил Соколов, историк и политически анализатор:

" Бърз урок по История.

Старата-нова опорка, че Русия ни е освободила два пъти, отново се повтаря непрестанно.

Първо, Руско-турската война е спор сред две империи - Царска Русия и Османската империя. Мит е, че руснаците идват да се бият за нашето избавление. Идват да се бият за проливите. Това обаче не значи, че не би трябвало да сме признателни на бойците, които са взели участие в този спор. Това, което Русия в този момент отхвърля е, че в Руско-турската война вземат участие украинци. Ако приказваме за руснаци освободители, би трябвало да приказваме и за украинци освободители. С други думи, Руско-турската война не може да е мотив в поддръжка на съветската война с Украйна сега. Кирил Петков вярно сподели, че това е братоубийствена война, която Русия избра да стартира без да има причина.

Второто " избавление " е окупацията на България от Червената войска. Трябва да е ясно, че това не е избавление, а нахлуване над България. Това нахлуване се прави от Съветския съюз. Разликата сред Царска Русия и Съветския съюз е, че с цел да се появи той, съветската аристокрация е избита от Ленин и Сталин. Ако одобряваме Царска Русия за избавител, както някои хора настояват, би трябвало да сме наясно, че Съветският съюз през 1944-та година се ръководи от хората, които са умъртвили освободителите ни и задачите им фамилии. Това са същите хора, които убиват и 5 милиона украинци с апетит. Вече споделих, че украинците също вземат участие в Руско-турската освободителна война и заслужават уважението ни. Тези, които не заслужават почитание, са комунистите, които правят геноцид в Украйна през 30-те години.

Да се върнем на нахлуването на Червената войска в България. Това не е нищо повече от експорт на комунистическа гражданска война и държавен тероризъм. През 1944-та година Съветският съюз ни освобождава от свободата ни и продължава да го прави 40 години. Българският народен хайлайф е избит. Подобно на обстановката в Украйна, тогава комунистите избиват политици и общественици, тъй като ги упрекват във фашизъм. Фашизъм в България не е имало. Комунистически гнет обаче има. Всичко това значи, че митът за Русия, която ни е освободила два пъти, освен е небивалица, само че е и насмешка с паметта на хората, които са правили всичко за България. Това включва българи, украинци и руснаци, които стават жертва на съветския комунизъм. Същият този комунизъм ръководи Русия и през днешния ден - Путин е сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който се гордее с това.

Учете я тази история, с цел да не говорите нелепости ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР