ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Най-важното са децата ни. Затова моите деца ще ходят на училище, ще плюят където и колкото се налага

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Елисавета Белобрадова, депутат в 46-тото Народно събрание от " Демократична България " и претендент за депутат от същата групировка, Фейсбук

" Най-важното са децата ни.

Затова моите деца ще вървят на учебно заведение, ще плюят където и колкото се постанова, учителите ще получат цялата ми поддръжка за осъществяване на каквото са решили МОН.

Мисля, че всеки родител би трябвало да се опита да спомага в този развой, нищо, че никой не поддържа родителите през миналите месеци и никой не се приготви за тази образователна година от лятото.

Дали ще решите да изпратите децата си присъствено или ще ги оставите вкъщи, не забравяйте, че техните ползи са преди всичко. За моя наслада съм заобиколена от родители, които не считат, че това, което се случва е напълно ок, само че са си подписали декларациите, доброволстват и ще създадат всичко децата им да са добре.

Родителите и учителите би трябвало дружно да се оправим, тъй като има една цел - да стартира това учебно заведение да съществува още веднъж онлайн, да се научим да съблюдаваме ограничения и да не се опасяваме.

Едно единствено не разбрах. Тестовете за учителите, които би трябвало да пазим, щели да бъдат заплатени от бюджетите на учебните заведения, тъй като те имали задоволително пари. Така оповестиха от горната страна.

Само дето преди няколко месеца след среща с МОН, които споделиха, че нямат пари за проби за учителите, в Народното събрание подготвихме бюджет за проби на учителите за първи период, който към оня миг беше на стойност 13 милиона лв.. Този бюджет беше включен в общия повишен обновен бюджет на Министерство на здравеопазването и след това мина гласоподаване. Защо към Министерство на здравеопазването? Защото единствено те имат право да вършат поръчки за проби.

Тогава доста се настояваше да не се диференцират другите пера, да не се написа категорично " ЗА-ТЕС-ТО-ВЕ-ЗА-УЧИ-ТЕ-ЛИ " и единствено да се гласоподава една обща сума, която можехме да кръстим " За Министерство на здравеопазването да си харчи ". И в този момент разбирам, че тая сума, която е отишла за Министерство на здравеопазването, няма да бъде използвана за проби за учители.

Един ден тия избори ще свършат. Съвсем скоро. А аз съм от тези доста, доста неприятни хора, които не знаят къде са им ключовете и къде са си оставили чантата, само че си спомнят доста добре какво са дали своят вот преди 2 месеца с Народното събрание ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР