ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Дипломираните маши на задкулисието 

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Фактът, че един четиридесет годишен добре просветен мъж подписва умишлено лъжлива декларация, с която нарушава конституцията, не може да бъде отритнат без последици. Този негов акт обаче не трябва да отклонява вниманието от метода по който той бе " изстрелян " на мястото министър и демонстративните му дейности против корупцията. Освен подмяната на корумпираните шефове на ББР, с негови другари, Кирил Петков взе участие интензивно в контракти със съмнителна изгода.

Прекъсване на връзката за доставки на газ от Русия, по време на министерстването му, както и контракта с американска компания за доставки на течен газ, по-скъп от съветския, не му попречи да се похвали с триумфа на не до там печелившата диверсификация на снабдяването на България със синьо гориво.

Другите контракти за градеж на фабрики с солидно държавно присъединяване на терени апропо благосъстоятелност на братя Домусчиеви демонстрират, че Кирил Петков не е свободен човек, а дебитор на хората, които го сложиха на министерското му място. Невероятно късият длъжностен стаж, кондензиран с медийни изяви с пари на страната, не са нищо друго, с изключение на шита с бели конци политическа режисура. Тя не е задоволителна обаче да скрие, че досега на неговата поява, този фиктивен " икономист " не е разгласил нито ред за каквато и да е промяна на порочния български преход. И за какво му е да реформира, откакто е натрупал пари не в Канада, а от прехода.

Освен някогашният заместител министърът на финасиите Асен Василев, който подава постоянно топката, в него влага изтъкнат американски търгаш, притежател на " Хедж фондове - Майкъл Карш. Със стажа в Харвардския университет не се изчерпва образованието на кандидат-политика. Фондацията на Жорж Сорос също уголемява (или по-скоро стеснява) мирогледа му.

От където и да бъде погледнат " казусът Кирил Петков ", прозира присъединяване на " задкулисието ", което сменя неуместните и компрометирани пионки с дипломирани, " почетни " маши.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР