ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Избягвайте големия монумент, построен от обявения за престъпен комунистически режим

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Позиция на Трайчо Трайков, кмет на столичния регион " Средец ":

Бих желал да помоля жителите и гостите на София, които посещават Княжеската градина да заобикалят огромния паметник, издигнат през 1954 г от оповестения за незаконен комунистически режим, в възхвала на окупационната войска на Съюз на съветските социалистически републики ( " Паметник на Съветската войска " ).

Същият се намира в недобро градивно положение и сега Областната администрация е задвижила процедура за приемане на 390 хил лева от държавния бюджет, с цел да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен надзор към Следствен отдел към окръжна прокуратура да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всевъзможен тип.

Добавям, че преписка по положението на монумента върви от години и Областната администрация е виновна в случай че стане някоя акцидент. Сегашният регионален шеф Митко Михайлов, с който сме работили добре по разнообразни въпроси наследява тематиката и е задължен да предприеме някакво деяние.

Писал съм и по-рано по какъв начин предходният регионален шеф беше изразил поддръжка за предлагането на съветското посолство да финансира ремонта против приемане на собствеността върху монумента, само че то е било отхвърлено заради противоречие на Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР