ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Георги Марков: Беше грешка Борисов да изгони Цветанов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ако обстановката наложи, президентът може да промени датата на изборите, само че в границите на конституционния период - два месеца след привършване на работата на Народното събрание. Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Георги Марков. По думите му „ Българска социалистическа партия ще загуби тези избори, тъй като ги загуби още през 2017 година “.

„ ГЕРБ влезе в новото Народно заседание и споделя, че ще внесе предложение за мажоритарни избори в два тура. Българска социалистическа партия не се потруди да направи разбор и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласоподава за този закон. Ако бяха дали своят вот и в случай че изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в сложна обстановка... Ще имаме серия от избори, партиите са слаби “.

В предаването „ Политически НЕкоректно “ Марков добави:

Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, само че не и с характера на изборната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да сътвори държавно управление “.

Депутатът акцентира, че „ няма ГЕРБ без Бойко “.

Най-лошата обстановка, в която Бойко може да попадне, е водач на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика - „ правете кворума, управлявайте, да ви видя “. Натам отива работата, да се играе 2013 година “.

Според Марков в „ ГЕРБ е направена двойна неточност - Борисов изгони Цветанов и Цветанов приказва против ГЕРБ “: „ Беше неточност Борисов да изгони Цветанов “.

Той назова „ вентилатори “ хората, които неправилно поучават Борисов и предизвести, че „ с вентилацията би трябвало да се внимава “.

Марков е измежду най-страстните последователи на Борисов, само че от половин година е ясно, че е в спор с Георги Харизанов, който също е доста непосредствен на премиера и негов гневен бранител в медиите.

Ето какво сподели по БНР Марков за Цветанов, Харизанов и Борисов:

- Кой скара Борисов и Цветанов?

- Кой ги скара - това е доста забавен въпрос. Аз съм човек, на който не му отива да приказва по партийни въпроси. Не съм член на партията. Не ми е работа да съм съдник на Борисов, нито юрист на Цветанов. Но аз съм почтен човек, аз съм правист. И когато беше ударен Цветанов, аз имах доблестта и познанията юридически да кажа, че ние не сме 1973 година, когато другарят Тодор Живков и учен Ярослав Радев направиха Закона за собствеността на жителите - 120 квадрата, нямаш право на второ жилище, единствено по завещание, в случай че го получиш, даваш го на децата, в случай че не - разводи до дупка, с цел да си запазиш жилището от 120 квадрата. Ние сме в изискванията на пазарно стопанство, на свободно договаряне и нищо неприятно няма един народен представител да размени два жилището, с три деца плюс това, за един.

Скараха ги едни хора, които бяха внушили на Борисов, че може и без Цветанов: " Той прави структури, той ще си обсеби партията " и по този начин нататък. Дочуваха се тези неща.

За мен по този начин нареченият асансьор в жилището - не знам за какво асансьорът да не е в жилището - или би трябвало да се върнем към някои наши президенти, които са се родили на село и тоалетните са им навънка. Асансьорът беше мотивът. Подцениха Цветанов, мислеха, че той ще отиде да бродира при жена си, само че той е още млад и направи тези неща.

Двойна неточност в ГЕРБ - неточност на Борисов, че изгони Цветанов, неточност на Цветанов, че приказва против ГЕРБ. От там нататъка резултатите от изборите ще покажат кой крив, кой прав. Но изгонването му беше неточност на Борисов.

- Кои са тия хора, които споделиха на Борисов, че може без Цветанов? Имаше един Ваш пост във " Facebook ", който никой не разбра. Нещо казахте за Сачева и Харизанов... (Става дума за следните думи на Марков: " С Харизанов и Сачева ГЕРБ е жертван. Ако Борисов си ги харесва, халал да са му. Въпрос на усет. Каквото можах, направих за ГЕРБ поради Бойко и красивите герберки! " - бел. ред.)

- За Сачева доста се ядосах, че беше изрекла едни думи през 2013 година за ГЕРБ, които в този момент звучеха по площадите. Намерих като мъж и джентълмен сили да ѝ се обадя и да ѝ се извиня. Казах, че това е било просто прочувствено. И тя ми одобри извинението.

За Харизанов го споделих, обаче те апелирам да ме извиниш - поел съм безусловно джентълменска дума пред Борисов да не го разясня този човек в медиите. Ще се удържа още два месеца. " Вентилатор " ли ще бъде, ще проветрява ли, какво ще прави - Бойко ми сподели: " Брат ми, казвай ми на мене, в случай че нещо имаш. "

И по тази причина аз съм поел този ангажимент, два месеца остават до края на мандата, и няма да го разясня в медиите.

- Ама на него му казахте, каквото имате да му кажете, по този начин ли?

- О, доста му споделих. Т о беше трагичен диалог сред мен и Борисов. Много трагичен. И по този начин, трогна ме Бойко. Трогна ме с този диалог. Това ти го споделям най-човешки. Просто, тъй като си беше разрешил оня човек да ме разяснява някъде, а няма на какво от горната страна. И Борисов ме разбра.

- Ще се кандидатира ли Георги Марков отново за народен представител?

- Има нови критерии в ГЕРБ - ти не знам дали разбра. Единият - давам отговор, но дрънча, ставам за доживотен сенатор - имам глава на раменете си.... Другият аршин, натрапен там от обкръжението на Бойко, от по този начин наречените вентилатори, да си не аналогов, а цифров. Обаче аз съм аналогов и демодиран деец от Великото национално заседание.

- Кои са " вентилаторите " в ГЕРБ?

- Е, нали ти споделих, че поех ангажимент пред Борисов да не разясня това до края на изборите. Имаме 25 години другарство, не мога в този момент да строша честната дума, че няма да разисквам " вентилаторите ". Ако задуха кофти вятър от " вентилатора ", току виж надул платната на Цецо или на друга партия. Требва да се доста внимава с вентилацията, тъй като в този момент не могат да се отварят прозорците и в случай че се сбърка с " вентилатора ", може да стане огромна пакост. Това в кръга на шегата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР