ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Хотелиерската и ресторантьорска асоциация пожела комунизъм сега

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Като безочливост, безсрамие, безсрамие и експанзия дефинират участници в туристическия отрасъл последните претенции на Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация (БХРА) за оказване на „ спешна помощ “. Идеите на асоциацията, наречени в писмото-обръщение към премиера, „ гледище “, отминават и най-смелите планове за светлото комунистическо бъдеще и го трансформират в „ комунистическо настояще в този момент! “.

Накратко: страната е длъжна освен да заплати на 100% всички хонорари на работещите в този отрасъл, само че и да устоя на 100% техните офиси – упоменато е категорично: „ разноски за наем, ток, вода, отопление “ (и отоплението!) и да подсигурява, че никой тъкмо от този отрасъл няма да заплаща лихви по заемите си за идните четири-пет години.

Исканията по точки 2 и 3 от тяхното 10-точково писмо до премиера гласи:

Втора точка: Да се поемат за периода на пандемичната конюнктура всички икономически разноски за ток, вода, отопление, наем и цялата работна заплата и осигуровки на чиновниците на тези компании, които записват спад в оборота над 30% по отношение на 2019 година

Трета точка: В случаите, когато икономическата активност на туристическите предприятия се замразява краткотрайно с държавен акт… страната да поеме гореизброените разноски за наем, ток, вода, отопление, както и 100% от дължимите трудови хонорари на заетите лица по трудов контракт, здравните и обществените им осигуровки. В същото време работодателят се освобождава от задължението да заплаща съответните налози и такси.

Основанието? Това е структуроопределящ отрасъл в стопанската система на страната, който дава 13% от Брутният вътрешен продукт.

Като оставим настрани смайващата безочливост, която разкрива самоинициатива от селски вид, от асоциацията лъжат. Яко лъжат.

Да стартираме в обратна посока.

Показаната по-долу картинка на уеб страницата Statista, който сплотява статистическите данни на всички публични институции по света, се базира на Световната организация по туризъм UNWTO и там написа, че „ делът на туризма към брутния вътрешен артикул на България e 3,9% към 2019 година “ Докладът е оповестен на 20 септември, 2020 година

Коментарът на Надежда Величкова е оповестен в Гласове
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР