ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Владислав Панев: ЕНП - най-големият враг на Европейския съюз

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Владислав Панев във " Facebook "

ЕНП - най-големият зложелател на Европейския съюз. Никой различен не може да нанесе такива вреди на репутацията на общността, колкото пресметливите бюрократи, които не смеят да заявят позиция, с цел да не изгубят няколкото гласа на бойкоборисовите покемони.

Даже Льо Пен, Фарадж и Алтернатива за Германия не са толкоз нездравословни, тъй като болшинството гледа на тях като на клоуни. Англия не напусна поради Фарадж, напусна поради такива като Вебер.

Стотици хиляди българи - от дребния бизнес, работещи, всевъзможни хора, губят доверие в Европейски Съюз. Защото виждат конкуренцията в сладкодумство, която не трансформира нищо. Напротив, новите регулации им стъжняват живота.

Адмирации за нашия евродепутат Радан Кънев. Знае за риска, че кафявите медии ще го разгласят за народен изменник, само че все пак слага на масата проблемите и решенията. Нищо, че го заглушиха.

В такава среда виждаме кои са ни приятелите. Зеленият Даниел Фройнд ясно съобщи, че еврофондовете зареждат мафията в България. И освен тук. Те са структурния проблем. Затова не можем сами да си решим задачата. Защото се бием с вързани ръце, до момента в който съперникът играе с белязани карти.

Стратегически другари са ни и Пестеливата петорка с представител Марк Рюте. Техните цели ще съответстват с нашите за дълъг интервал от време.

И огромният въпрос е за това по какъв начин Европейски Съюз да бъде мощен, приобщаващ, обективен и важен. За мен е като се върне към базовите си полезности. Свобода на придвижване на артикули, хора, капитали. Заради това растем, въпреки и с доста под капацитета си. Но можем доста повече. Стига да си развържем ръцете и стартираме същински да творим.

А не да пишем планове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР