ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Чака ни евразийски ботуш, ако улицата победи

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Огнян Минчев във " Facebook "

Преди няколко години за последно се дискутираше фактът, че на поколенията след 1989-та модерната история на България не се преподава.

Най-категоричната победа на посткомунистическата олигархия в България бе грижливо непокътнатото безмълвие - в учебниците и класните стаи - за това какво вършиха бащите им след идването си на власт на 9 септември. Тогава написах къс текст, в който прибавих, че в случай че младите генерации на България не знаят съвсем нищо за интервала на комунистическото ръководство, най-значимата част от това неведение е обвързвана с ролята на Русия и нейната Съветска империя за обезличаването и заличаването на българската държавност.

Когато след 2010-2012 година в България се разпростра новата хибридна война от тотална агитация на Кремъл против българския избор за участие в институциите на Запада, на русофилските сборища с изключение на остарели сталинисти започнаха да прииждат и от ден на ден младежи. Те към този момент имаха вяра, че житейските проблеми, с които се сблъскват са подбудени от участието на България в НАТО и Европейски Съюз - по този начин им говореха и им приказват и до през днешния ден евразийските влъхви.

Младите българи не знаят какво е Русия - и за положително, и за неприятно. Те не знаят съветски език, не са имали допир с най-хубавите мостри на съветската просвета, само че не са имали допир и с дълбоката мизерия, примитивизъм и държавно принуждение на съветската реалност - в този момент и всеки път. Те познават единствено пропагандните щампи за Русия, които настойчиво са набивани в главите им от непознати хибридчици и нашенски измекяри.

Тогава направих и тъжната прогноза, че на България ѝ следва още един път да изпита мъчителната несвобода, налагана от едно следващо - директно или индиректно - евразийско ръководство. Днес по улиците - наред с останалото - се размахват плашилата на нов " национален съд ", оживено се дискутират " нови хрумвания " за " унищожаване на партиите ", за " власт на народа "... Вече слушам протестните гласове - айде стига си ни плашил със личните си призраци.

Вас никой с нищо не може да ви уплаши. Но в случай че вместо ясната вероятност за решение на публичните проблеми с демократични средства изберем алтернативата на уличния вик и ненавист, изберем хаоса и насъскването на българите един против различен - чака ни това, което пиша нагоре. Радетелите за евразийски ботуш над България в никакъв случай не са се предавали, в никакъв случай не са се отказвали - те се били и остават тук.

Днешният ден за тях е една нова опция - добра опция. Огледайте се към себе си, в случай че не вярвате...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР