ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Установиха конфликт на интереси при шефа на Слънчев бряг АД

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Април месец, тази година, ОЗБГ получава информация от жител за хипотетичен спор на ползи, обвързван с лицето Златко Димитров, който е изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД.

Май месец подаваме сигнал до КПКОНПИ да бъде осъществена инспекция по няколко точки. Текстът на сигнала е следният:

„ Видно от Търговския указател Златко Димитров е изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД /ЕИК 812020577/ от 2011 година и е в съвета на шефовете на сдружението от 2010 година Едновременно с това същият е и общински консултант в Общински съвет-Несебър от октомври 2019 година до 14 март 2022 година, когато подава оставка. Тоест, той е заемал двете длъжности – изпълнителен шеф и общински консултант, едновременно, за интервал от към 28 месеца.

1. По закон има ли право лицето Златко Димитров да бъде по едно и също време член на съвета на шефовете, включително изпълнителен шеф, и общински консултант.
2. Попълнил ли е годишните заявления пред КПКОНПИ, които са за спор на ползи и отразеното в тях дава отговор ли на истината, т.е. декларациите му с правилно или с погрешно наличие са.
3. Комисията по „ Закона за определяне на спор на ползи “ към Общински съвет-Несебър осведомена ли е, че лицето Здравко Димитров е заемал две длъжности по едно и също време. Ако има престъпление по точка 1 от сегашния сигнал, то тази Комисия какви ограничения е подхванала, а в случай че не е подхванала ограничения – за какво не го е направила.
4. По време на мандата си като общински консултант в Общински съвет-Несебър лицето Златко Димитров, когато са били гласувани решения, свързани със Слънчев бряг, взимал ли е присъединяване в разискването и гласуването им. Ако е взимал присъединяване, това съставлява ли спор на ползи или друго престъпление.
5. Когато Златко Димитров е бил назначен като изпълнителен шеф, той е заявил условия, които по-късно се трансформират. Златко Димитров уведомил ли е Общото заседание на акционерите за смяната в събитията.
6. При встъпването си в служба като общински консултант в Общински съвет-Несебър, лицето Златко Димитров подал ли е декларация пред Общинската изборна комисия-Несебър, че дава отговор на особените условия на закона да бъде общински консултант. Ако е подал – същата с правилно или с погрешно наличие е.
7. Лицето Златко Димитров, като представител на страната в съвета на шефовете на „ Слънчев бряг “ АД, получавал ли е заплата като изпълнителен шеф. Ако е получавал, то той в несъгласие ли е с член 34, алинея 7 от ЗМСМА. “

Днес получихме писмо от КПКОНПИ за резултата от осъществената инспекция.

Когато институциите имат предпочитание за работа, резултатите са налице! Това е следващата победа за ОЗБГ и за българския народ против проведеното задкулисие. ОЗБГ благодари на всички съидейници, които оказват поддръжка на Организацията както в този, по този начин и по други проблеми.
`Установиха

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР