ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Сигнал: Главният прокурор прикрива източване на Терем – Варна в полза на ВМРО

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Преди към двадесет дни до основния прокурор Иван Гешев е бил подаден сигнал, подсилен с обстоятелства, че “ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА” е бил източван с крупни суми в интерес на Вътрешна македонска революционна организация за отминалите парламентарни избори на 4 април т.г., разкри уеб сайтът " Афера " от свои източници в Министерството на защитата.

„ ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА “ е цех със статут на пристанище със особено предопределение и е под шапката на Министерството на защитата.

Подадената до основния прокурор информация сочи, че на предните избори, провели се на 4 април т.г., секретарят на Вътрешна македонска революционна организация – Варна е изискал от шефа на " ТЕРЕМ – Варна " да бъде финансирано разработване на значки и рекламни материали за Вътрешна македонска революционна организация посредством рекламна организация „ Белис ООД “. Така на процедура заводът е плащал рекламните разноски на Вътрешна македонска революционна организация за предизборната акция.

Наред с това, две ромски компании – „ Паунка 60 “ ЕООД и „ Арди 69 “ ЕООД със притежател Димчо Димов, неведнъж са били финансирани от " ТЕРЕМ – Варна " с по 550 000 лева, без публични поръчки. Открити са дублирани заплащания и голям брой нарушавания, а с тези пари, източвани от ТЕРЕМ – Варна, се е финансирала партия Вътрешна македонска революционна организация, сочи още сигналът.

Няма данни основният прокурор да е подхванал дейности след известяването, макар че изказванието сочи по какъв начин боен цех е източван в интерес на политическа партия, чийто водач пък по това време е бил и министър на защитата.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР