ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Съветник на Борисов за обвинен бизнесмен: Опраскайте го и тоя! ВИДЕО

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
За огромно страдание вашият човек, както доста други, е умишлен за престъпник против властта. По-скоро той е станал жертвен агнец вследствие на това, че някой различен от дълго време е чакал комфортен миг той да бъде компрометиран. Човекът, който ми го сподели това нещо, че той знае и за други опити, които са предприемани в годините - от 2010 година насам, това са 10 години, за пристигна комфортен миг, в който всички да кажат: „ Да, опраскайте го и тоя “!

Това са думи на някогашния консултант на експремиера Бойко Борисов – Яне Янев. Те са записани със скрита камера в следствие на АКФ и се отнасят за бизнесмена Веселин Денков, който бе упрекнат за лихварство и държан в ареста месеци наред. Антикорупционната организация пусна втора част на кино лентата „ Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване “.

В него излиза наяве по какъв начин против Денков има свидетелски показания на секрети очевидци, които обаче се базират не на директни усещания, а на „ чух “, „ споделиха ми “ и т. н. От Янев излиза наяве, че ДАНС е сътворила две информации, в които се прави връзка сред Денков и Васил Божков. Посочва се още, че упрекнатият предприемач от Дубай финансира митингите против държавното управление на Борисов през Денков.

Самият Веселин Денков отхвърля да се познава с Божков. Казва, че е ходил на митингите, тъй като има от какво да е неудовлетворен от някогашните ръководещи. А по линия на ресторантьорския бизнес, той и сътрудниците му са търсили юрист Николай Хаджигенов, с цел да ги съветва по отношение на настояването им за понижаване на Данък добавена стойност в сектора. Денков прецизира, че е видял по какъв начин мъж го снима на митинга и счита, че е бил човек от службите.

Яне Янев признава, че е належащо Денков и такива като него да имат медиатори, които да им вършат връзка с институциите.

Във кино лентата на АКФ излиза наяве и по какъв начин при необходимост, проверяващите са прибрали бижутата на Ивайла Бакалова- дамата, с която ресторантьорът живее. До този миг тези полезности нямат отношение към обвиняването, само че все пак прокуратурата не ги връща.

" Със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Тя е дамата, за която се допуска, че е притежател на къщата в Барселона ", описа Ивайла Бакалова, притежател на Мис България. За Йовчева се приказва, че експремиера Борисов има връзки и ѝ е купил къща в Барселона. „ През 2019 година ми се обади другарка, която ме попита дали мога да оказа помощ на нейна другарка, която желае да се мести, желае да мести детето си. Аз знаех кое е това момиче. Това е доказателство, че не желаеме да навредим на Борисов. Аз помогнах на това момиче с каквото можах. (…) Говорейки за Дубай, желая хората да знаят, че в този момент го разясня, тъй като това е тип семейство за господин Борисов, а моето семейство е от седем месеца в ареста “, акцентира Бакалова.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР