fakti.bgСофия винаги е имала принципна позиция в подкрепа на Скопие

...
fakti.bgСофия винаги е имала принципна позиция в подкрепа на Скопие
Коментари Харесай

Каракачанов: ВМРО напуска властта, ако подкрепим Северна Македония за ЕС

fakti.bg

София постоянно е имала кардинална позиция в поддръжка на Скопие във връзка с евроатлантическата му интеграция, счита водачът на Вътрешна македонска революционна организация

Българското държавно управление да излезе с безапелационна позиция, че няма да поддържа участието на Северна Македония в Евросъюза. Това изиска вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов поради изявленията на президента Стефан Пендаровски.   Той сложи ултиматум, че в случай че това не бъде направено, Вътрешна македонска революционна организация ще напусне властта.

Каракачанов е безапелационен, че на този стадий България не би трябвало да дава зелена светлина за започване на договаряния, до момента в който " не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония ".

" Причината не е единствено изявлението на Пендаровски, а поради цялата политика, която Македония води. Тя не извършва контракта за добросъседство. Активно работих за сключването му ", съобщи в ефира на " Нова " вицепремиерът.

" Единственото вярно решение е да излезем с решение на Министерски съвет. Оценяваме, че Македония не е направила задоволително по осъществяване на контракта сред двете страни, затова няма да я подкрепим ", съобщи вицепремиерът.

 

 

По-рано денем в страницата си във Facebook водачът на Вътрешна македонска революционна организация, министър на защитата и заместител министър-председател Красимир Каракачанов разгласява тримерен коментар във връзка идните срещи по отношение на европейското бъдеще на Македония.

България постоянно е имала кардинална позиция в поддръжка на Македония както във връзка с нейната евроатлантическа интеграция, по този начин и на нейната непоклатимост и териториална целокупност. Тази поддръжка е била постоянно ясна, само че и обвързана с това каква политика по отношение на България се води в прилежаща Македония и дали тя дава отговор на правилата на Европейски Съюз за добросъседство и най-много на българските национални ползи, написа в позицията на Каракачанов.

Договорът за другарство сред двете страни и неговата съществена и най-важна точка - Общата история, не е изпълнен, не се извършва и няма индикации за неговото осъществяване, декларира Каракачанов.

Както беше ясно декларирано от премиера Борисов по време на формалното му посещаване в Скопие на 1 август тази година, България ще продължи да поддържа Македония единствено при резултат на Комисията дотогава, напомня Каракачанов. Този доброжелателен съвет явно не бе послушан, а бе посрещнат с подигравка и насмешка, добавя вицепремиерът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР