fakti.bg``За моите първи осем години в затвора, началниците отказаха категорично

...
fakti.bg``За моите първи осем години в затвора, началниците отказаха категорично
Коментари Харесай

Джок Полфрийман обяви в ефир, че за 8 години в затвора не е получил работа

fakti.bg

``За моите първи осем години в пандиза, началниците отхвърлиха изрично да ми дадат работа``, съобщи австралиецът.

Тази вечер в предаването ``Честно казано с Люба Кулезич`` по ТВ Евроком посетител бе австралиецът Джок Полфрийман. Осъденият и предварително освободен за убийството на Андрей Монов австралиец приказва за изненадващата си среща с министъра на правораздаването на България Данаил Кирилов, за делото си, за престоя си в пандиза, а също по този начин и за политическата и обществена действителност в България.

Ето какво сподели Полфрийман, започвайки от уличната си среща с Данаил Кирилов:



Аз се показах като представител на ``Българско затворническо сдружение``. От началото той си мислеше, че съм чиновник на пандиза. Той не ме позна първоначално. Аз му споделих, че съм Джок Полфрийман и съставлявам другата страна. Той изслуша какво му споделих, говорихме дълго. Покани ме в Министерството``.

 

 



``Моето освобождение не е скандално, а методът, по който беше показан от Вътрешна македонска революционна организация, от Главна прокуратура. Те направиха абсурда. Има хора съдени за доста по-жестоки неща. Има хора освободени с по-големи останки от присъдата. Медиите на един олигарх, единствено те правеха свадите. Моето освобождение беше безусловно обикновено. Аз не мога да си обясня претекстовете им на вестниците. Очевидно, че може би има спогодба на притежателите на вестниците. Вярвам, че моят случай е употребен за офанзива към самостоятелния съд. Отдавна има хора, които желаят да смачкат съдиите в България. Това е толкоз голям политически напън от Вътрешна македонска революционна организация и едно време от АТАКА, само че доколкото знам те се отхвърлиха от това. Това е опит, ориентиран освен против мен, само че и против всичко съдии.



Австралиецът определеи Вътрешна македонска революционна организация като ``фашисти``. ``Всички черти на Вътрешна македонска революционна организация са чисто фашистки. Патриотите нямат потребност да лъжат непрекъснато. Каракачанов, който сподели междинен пръст, излъга, че аз съм направил това. Това е типична линия на фашистите``, съобщи Джок Полфрийман.

Той продължи и с коментара си за партиите в България, спирайки се и на Българска социалистическа партия: ``Аз нямам доверие, че Българска социалистическа партия са левичари. Според мен те са още една дясна партия. Политиката на Българска социалистическа партия е най-близко до политиката на обединените фашисти - Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Корнелия Нинова го каза``, съобщи Полфрийман, базирайки се на минало на изявление на Нинова, че Българска социалистическа партия и ``Обединени патриоти`` имат сходства в стратегиите.

``Те бяха срещу правата на дамите (бел. ред. БСП), които щяха да бъдат предпазени от Истанбулската спогодба. Домовете за обществени слаби е левичарска политика, а Българска социалистическа партия беше срещу това. Бяха срещу и нарастването на пенсиите. Всеки началник на Българска социалистическа партия, в някой регион, е някакъв олигарх``, продължи печално известният австралиец да приказва за Българска социалистическа партия, като в частта за олигарсите в партията, загатна за Георги Гергов.

``Много забавно къде е липсващ другият запис? Защото сегашният запис е от една от камерите. Но една от другите камери е в другата посока и този запис е изчезнал``, разяснява той аспект от делото си описа, че избран човек е взел записи от съда и те са изчезнали.

``Записът, който имаме, постоянно е бил в делото ми. Но не ни даваха копия. Казваха, че не е значим за делото``, добави австралиецът с неразбираема орис.

За интервала си в пандиза, Полфрийман съобщи следното: ``Най-тежко в пандиза беше непрекъснатият напън от вестници и телевизионни канали. От хора, които не те познават, само че които ти постановат някакъв етикет - палач. Ако някой ти постави етикет за едно действие в живота, тогава човек би трябвало да има доста мощна душeвност.``

``Баща ми сподели, че когато завърши делото, тогава да търсим контакт със семейство Монови. Баща ми беше устно нападан, юристът ми също. Продължаваха нападките през тези 12 години. Баща ми мислеше, че в случай че доближим семейство Монови, те ще усещат боязън и смут. И ще аргументи повече вреда``, показа някогашният към този момент пандизчия.

Запитан от водещата Кулезич какво става с другите участници от онази злополучна нощ, той отговори по този начин ``Един от хората от групата беше задържан 2010г. Беше задържан за нахлуване против група младежи.``

Защо Джок Полфрийман е бил България към оня миг (моментът на убийството на Андрей Монов): ``Дойдох в България през 2006г. като екскурзиант. Бях в Турция и инцидентно пристигнах в България. Случайно се сприятелих с хора от Самоков, живях тук с тях. Имах работна виза за Англия, бях там, а след това се върнах в България да чествам Коледа с моите другари тук. По Коледа и Нова година идвахме до София. Ние търсихме един другар, който се беше изгубил. В довечера се случи това.

Отново за интервала в пандиза: ``За моите първи осем години в пандиза, началниците отхвърлиха изрично да ми дадат работа. Това бе метод да ме държат повече в пандиза, а и душевен тормоз. Аз разбрах бързо, че задачата е им е да ме смачкат душевен. Може би от дебелоглав, аз не желаех да се трансформира в това, което те желаеха да бъда.``

Към края на присъединяване си, Полфрийман приказва още веднъж за деянията на расизъм и фашизъм в България: ``Мисля, че във всяка страна по света има проблем с такива хора - фашистки агитки и групи. Разликата е, че във Англия има строги наказания и ограничения против расизма. В България пък тези фашисти толкоз безочливо демонстрират нацистки поздрави и изричат расистки думи, те просто си тръгваха, посочваха междинни пръсти (бел. ред. Полфрийман приказва за расисткия скандал по време на мача България-Англия в София, разиграл се преди повече от месец). Много от агитките са най-големите наркодилъри в София. Вътре в техните клубове се карат, че някои отхвърлят да продават хероин. Те са проведени незаконни групи. Купуват гласове, купуват хора да вървят на митинги. Продават опиати. Аз съм живял с тях, толкоз хора от агитката на Левски, те сами ми споделяха.``

``Искам да остана в България. Обичам България и българите. Хора ме срещат по улиците, поздравяват ме``, сподели Джок Полфрийман в края на присъединяване си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР