Фактът, че Бойко Борисов и неговата клика паднаха от власт

...
Фактът, че Бойко Борисов и неговата клика паднаха от власт
Коментари Харесай

Димитър Луджев: Слави Трифонов се оказа политическо джудже

Фактът, че Бойко Борисов и неговата клика паднаха от власт даде опция да тръгне смяната у нас. Но тук към този момент имаме една добра и една неприятна вест.

Лошата е, че огромният шоумен и неговото парламентарно шоу се оказаха политически дребосъци, които провалиха опцията за сериозна смяна, ремонт и разпродажба на корупционната машинария на Борисов. Добрата е, че популярност богу не пристигнаха на власт, защото явно нямат никакъв потенциал да ръководят и кой знае какви нелепости щяха да сътворят.

Това разяснява пред Българското национално радио историкът и политик проф. Димитър Луджев, вицепремиер в държавното управление на Димитър Попов и министър на защитата в държавното управление на Филип Димитров.

„ Но това предизвика появяването на една нова групировка „ Продължаваме промяната “, която дава поръчка за съществено политическо въздействие и явно има потенциал за ръководство “, продължи той.

Проф. Луджев предвижда образуване на парламентарна коалиция, въз основата на която да стъпи едно държавно управление на смяната:

„ Едно реформаторско държавно управление, което да извърши дълбоки промени в обществената сфера. Кирил Петков и Асен Василев вършат положително усещане като ясно и тъкмо показват проблемите, които би трябвало да се решат в страната. Те демонстрираха потенциал, че могат да ги решат, само че доста ще зависи ръководството от другите играчи, които ще влязат в Народното събрание “.

Според него Българска социалистическа партия наложително ще би трябвало да влезе в парламентарната коалиция, която ще стои зад ръководството. По думите му в социалистическата партия има сериозна прореформаторска група от младежи със сериозен потенциал.

Проф. Димитър Луджев разяснява и идните президентски избори, като дефинира Румен Радев като единствената крупна политическа фигура в България:

„ Не виждам претендент, който да може с шансове за триумф да се изправи против него. Радев се потвърди като стожер на демократичния правов ред в страната “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР