Факт е, че описанията на Атлантида са много неясни, за

...
Факт е, че описанията на Атлантида са много неясни, за
Коментари Харесай

Тази загадъчна и изключително развита цивилизация от преди 4 хиляди години може да е....изгубената Атлантида

Факт е, че описанията на Атлантида са доста неразбираеми, с цел да се откри точната точка на нашата планета, където се допуска, че е била тази именита страна. Възможно е, ние да я търсим на неправилното място.

Например, през 1962 година, руските спътници предават забавни фотоси на загадъчни кръгове, открити в степите на южната част на Урал. Нямало никакви подозрения, че това е диря от някаква антична цивилизация. По-подробно изследване на тази област към този момент с наземни средства посочило, че там има античен град-крепост и е на същата възраст като именитата Атлантида, написа esoreiter.ru

Аркаим е град на полубогове

Градът, наименуван от учените Аркаим, е издигнат по доста необикновен метод, доста наподобяващ на загадъчния тибетски Шамбала: една и съща конструкция на пръстена, същите двойни периметри на защитните стени. В античния уралски град археолозите са разкрили няколко кръгови зони, които са били предпазени от външния свят от мощна външна стена (идеално кръгла) и по-късно от двуметров трап, явно напълнен с вода в предишното.

Този град е имал елементарна и дъждовна канализация, във всяка жилище имало пещ, бунар и нещо което е удивително - вентилационна система. Уникалността на построяването на Аркаим се състои в това, че той е на няколко равнища, т.е. покривите служили като път за по-високата улица, и по нея даже можело да се движи каляска. В центъра на града имало площад и тук в миналото са били изпълнявани ритуали и избрани тайнства. Този палат от приказките с доста преходи, ниши и лабиринти е издигнат по законите на висшата математика, защото Аркаим е насочен към четирите направления на света с невероятна акуратност, които могат да се дефинират единствено с съвременни уреди. Не е инцидентно, че този град знамение бил наименуван от учените антична обсерватория.

Но най-удивителното е възрастта на Аркаим - четиридесет века, т.е. този приказен палат в Урал е съществувал още преди разцвета на античен Египет и е съвсем на същата възраст като известния Стоунхендж в Англия. В него са живели известните именити арийци, мощно развита цивилизация от хора, превъзхождащи по своето развиване (ако имаме вяра на митове и сказания) египтяните и шумерите, както и античен Рим и антична Гърция, взети дружно. Арийците, който пристигнали тук, съгласно самостоятелните историци, от потъналия континент в актуалния Северен ледовит океан, са били най-големите окултисти, сегашни полубогове, служещи си с телепатия, левитация и комуникиращи със звездите и космоса.

Аркаим през днешния ден е място за поклонение на всеки, който желае да се допре до великата загадка на древността, с цел да усети същинският мирис на историята, да всмуква сила, въпреки и остатъчна на велика земна цивилизация на предишните хилядолетия.

Никой не потвърждава, че градът Аркаим - това е именитата Атлантида, само че съществуването на толкоз антично и високоразвито населено място, напомнящо по своето създаване на " божествена " Северна Шамбала, внушава концепцията, че може би търсим античната цивилизация на погрешно място. Възможно е Атлантида да не е била изтрита от лицето на Земята, а просто да се намира в снеговете на Русия, или пък може би въпреки всичко е потънала под леда на студена Антарктика...

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР