Факт е, че някои интервюта за работа могат да приличат

...
Факт е, че някои интервюта за работа могат да приличат
Коментари Харесай

8 въпроса, които трябва да зададете, когато кандидатствате за работа

Факт е, че някои изявленията за работа могат да наподобяват повече на полицейски разпит, в сравнение с диалог сред експерти, само че в последна сметка от нас зависи да сложим завършек на тази наклонност и да превърнем процеса на търсене на работа в по-ползотворен както за работодателите, по този начин за претендентите за работа.

Вместо на разпит, изявлението за работа би трябвало да наподобява повече на игра на тенис, при която топката непрекъснато минава от единия корт в другия. Интервюиращият ви задава въпрос, след което вие му отговаряте. След това вие му задавате въпрос, а той ви дава отговор. Вместо замяна на удари по топката, в тази ситуация имаме замяна на въпроси.

Ключът към извличането на оптималната изгода от изявлението за работа се крие в задаването на верните въпроси.

Това са 8 въпроса, които ще ви оказват помощ да извлечете максимума от изявлението за работа:

1. Какви са ежедневните отговорности, които мога да чакам в работата?

Както е споделила писателката Ани Дилард: „ Как прекарваме живота си зависи от метода, по който прекарваме дните си. ”

Успехът и възприятието на задоволеност на работното място зависи от ежедневната действителност в офиса.

2. Какви са полезностите, които пази компанията? Какви качества търсите в чиновниците, които би трябвало да въплъщават тези полезности?

Задавайте колкото се може повече и по-конкретни въпроси за фирмената просвета в компанията. Така ще получите добра визия за приоритетите на компанията и за ценностната система на хората, които работят там.

3. Коя е обичаната ви част от работата в компанията

Ако желаете да се уверите, че сте пристигнали на вярното място, потърсете мнението на интервюиращия за това по какъв начин той вижда работата си в компанията. Ако този въпрос незабавно бъде посрещнат с възторг и сърдечност, то нещата наподобяват добре за вашия избор. Ако пък реакцията му бъде по-колеблива и резервирана, би трябвало да го имате поради.  

4. Какво значи да бъдеш сполучлив на тази позиция и по какъв начин мерите триумфа на чиновниците си в работата?

От основно значение е да знаете какво смята за триумф компанията, в която кандидатствате за работа. Трябва да разберете какви са индикаторите, по които организацията прави оценка вашето показване. Как и какъв брой постоянно се мерят те?

5. Какви са опциите за професионално развиване, които оферирате? Как тъкмо наподобяват?

Когато задавате този въпрос, вие пробвате да разберете дали времето и напъните, които ще вложите в работата за тази компания, ще ви бъдат от изгода в дълготраен проект. Важно е да знаете дали компанията предлага благоприятни условия за професионално развиване и растеж както и да разберете дали тя предлага спомагателни образования и курсове за придобиване на нови умения и знания. Във всеки случаи, застоят е неприятен знак за бъдещето на която и да е било компания.

6. Кои са хората, с които ще работя в по-тясно съдействие?

Този въпрос ще ви помогне да получите по-добра визия за динамичността в екипа, от който ще станете част, и за сътрудниците, с които ще прекарвате по-голямата част от времето си в офиса. Запишете си техните имена и длъжности. Важно е да знаете каква тъкмо е вашата роля по отношение на тази на вашите сътрудници.

7. Какво е най-голямото предизвикателство в работата?

Да познавате недотам положителните страни на работата е не по-малко значимо от това да познавате най-големите позитиви, които тя ви предлага. Важно е да знаете какъв е мащаба на проблемите и компликациите, пред които ще се изправите в нея, още преди да сте почнали работа.

8. Има ли нещо в моята автобиография, което да ви кара да се съмнявате, че ще се оправя с тази работа?

Този въпрос демонстрира, че сте в действителност отдали цялостното си внимание на тази работа и че желаете да разберете дали имате качествата и опита, които търси вашият евентуален шеф. Освен това, този въпрос оказва помощ да изгладите някои неясноти към вашето CV и да отговорите на всички терзания, които може да има вашия шеф.

По материал от TheFastCompany.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР