Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE Зародил се като идея преди десетина години, облачният гейминг се

...
Facebook
Twitter
Viber
WhatsApp
Telegram
Linkedin
ReddIt
Email
Принтирай
LINE
Зародил се като идея преди десетина години, облачният гейминг се
Коментари Харесай

Облачният гейминг ще генерира десет пъти по-големи приходи до 2026

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Зародил се като концепция преди десетина години, облачният гейминг се завърна и по всичко наподобява, че този път ще успее. Когато преди две години Гугъл показаха концепцията за Stadia, мнозина се размечтаха за толкоз чакания „Netflix за игри“. И въпреки на Гугъл май да не им се получават тъкмо нещата, то Nvidia и изключително Microsoft започнаха да пробиват на територията на облачния стрийминг на видеоигри. Що се отнася до вторите, то компанията е в преференциални позиции да построи точно един „Netflix за игри“. Microsoft разполагат освен с облачната експертиза и инфраструктура, както и опит във видеоигрите, само че и екосистемата на Xbox и услуги, като Game Pass. Докъде може да стигне клауд гейминга? Според неотдавна изнесено изследване, бранша го чака ярко бъдеще.

Според отчета на DFC Intelligence „Облачният гейминг и интерактивния стрийминг: Анализ и предвиждания 2021-2026“, клауд гейминга и интерактивния стрийминг ще набъбнат до бизнес на стойност $13.5 милиарда до 2026. За съпоставяне, през тази година, този бизнес е генерирал облага в размер на $1.23 милиарда

Любопитен миг в изследването на компанията се явява предвиждането, че притежателите на лични компютри от висок клас и конзоли ще генерират по-голямата част от упоменатата сума (близо $10 млрд.). А не мобилните устройства, което като че ли звучи по-логично.“Към сегашния миг, по-голямата част от приходите тук идват от абонаментните услуги, само че по-голямата част от растежа ще пристигна с помощта на услуги и артикули, които не са обвързани със характерна услуга. И това наблюдаване звучи спорно, вземайки поради това, че модела на Stadia се оказва неработещ значително, а този на Microsoft – с комбинацията Xbox Cloud Gaming + Game Pass Ultimate звучи, като фантазията на всеки геймър – упоменатият към този момент на два пъти модел на „Netflix за игри“, при който не купуваш играта, а плащаш месечно, надалеч по-ниска сума за пряк достъп до десетки заглавия, които може да започнеш да играеш с един клик на мишката.

Това, което ще подкрепи доста облагите в бранша, считат DFC, ще са игрите под формата на услуга, генерираното от потребителите наличие и гледанията на видеоигри. DFC допълват, че най-успешната приложимост на клауд гейминга ще се доставя от прекарвания, които не са „задължително спортни по природа“ и включва взаимоотношение сред публиката с професионалните геймъри и инфлуенсърите.

„Целта на клауд гейминга не е в дистрибуцията на обичайните ААА игри, а във опцията да се основават нови форми на игри с спомагателна монетизация и интерактивно развлечение, което може да съществува само посредством облачния метод на доставяне“, заключава DFC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР