Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

China Telecom се надява американския съд да позволи на компанията оперирането ѝ в САЩ

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
През предходната седмица Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати няколко китайски компании, опериращи на територията на страната, като опасност за националната сигурност, а с това и наложи възбрана на оперирането им в Съединени американски щати. Освен Huawei и ZTE, една от тези компании е и China Telecom. Китайскят телеком обаче не има намерение да се отдръпна без битка и в този момент моли американски съд за помощ, предава ZDNet.

„China Telecom Americas, основано в Съединени американски щати поделение на китайско държавно дружество е уязвимо на употреба, въздействие и надзор от китайското държавно управление и е прекомерно допустимо компанията да се съобрази с разнообразни претенции на държавното управление без да се съблюдават наложителните юридически процедури, съобразени с самостоятелната преценка на закона“, написаха в претекстовете си за изгонването на China Telecom от Съединени американски щати Комисията.

Според нея, контролът, който управляващите имат над China Telecom Americas може да съставлява сериозна опасност за сигурността на Съединени американски щати и да им разреши да доближават, резервират, саботират и пренасочват американските връзки. Решението на Комисията влиза в действие още на четвърти идващия месец.

Тези дни, China Telecom са декларирали пред апелативния съд на окръг Колумбия, че сегашното решение ще нанесе непоправими вреди на бизнеса на компанията, репутацията ѝ и връзките ѝ с нейните сътрудници и клиенти. Освен това, съгласно тях комисията по връзките нямат каквото и да е доказателство, че China Telecom съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

ZDNet напомнят, че China Telecom се пробват да апелират решението на американската комисия по връзките със същите причини, с които Xiaomi съумя по-рано тази година да си издейства от съда премахването на името на компанията от забранителния лист на американското военно министерство на военни компании, свързани с Китайската комунистическа партия. Дали сходно на Xiaomi, съдът ще почете молбата на China Telecom, следва да се разбере скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР