Facebook ще разшири софтуера си за разпознаване на схеми на

...
Facebook ще разшири софтуера си за разпознаване на схеми на
Коментари Харесай

Facebook разширява софтуера си за предотвратяване на самоубийства

Facebook ще разшири софтуера си за различаване на схеми на държание в други страни след сполучливи проби в Съединени американски щати за засичане на консуматори със самоубийствени планове, заяви най-голямата обществена мрежа в света.

Фейсбук стартира да тества софтуера в Съединени американски щати през март, като сканираше текстовете на изявления и мнения за изречения, които биха могли да съдържат сигнали за желание за самоубийство, напомня Reuters.

Фейсбук не разкрива доста механически детайлности към програмата, само че заяви, че софтуерът й търси изречения, които могат да съдържат следи, като въпросите „ Добре ли си? “ и „ Мога ли да оказа помощ? “.

Ако софтуерът засече евентуално желание за самоубийство, той изпраща сигнал до екипа от чиновници на Фейсбук, които са експерти в обработването на сходни известия.

Системата предлага запаси на потребителя или на другари на индивида като телефонна линия за оказване на помощ. Понякога чиновниците на Фейсбук се обаждат на локалните управляващи, с цел да се намесят.

Гай Росен, вицепрезидент на Фейсбук по продуктов мениджмънт, заяви, че компанията е почнала да развива софтуера отвън Съединени американски щати, тъй като тестванията са били сполучливи. Миналия месец първите респонденти са ревизирали хора над 100 пъти, откакто софтуерът на обществената мрежа е засякъл планове за самоубийство.

Фейсбук заяви, че пробва да обезпечи експерти когато и да е, с цел да се обаждат на управляващите на локалните езици. „ Скоростта в действителност е от голяма важност. Трябва да изпращаме помощ на хората в действително време “, сподели Росен.
Миналата година, когато Фейсбук пусна видеа онлайн, се появиха голям брой записи с актове на принуждение, в това число самоубийства и убийства, които заплашиха имиджа на компанията. През май обществената мрежа заяви, че е наела 3000 души да следят видеа и друго наличие.

Росен не разкри кои са страните, в които Фейсбук развива софтуера, само че заяви, че той ще бъде употребен в целия свят, като се изключи Европейски Съюз поради чувствителни тематики, които отхвърли да назове.

Други софтуерни компании също пробват да предотвратят самоубийства. Търсачката на Гугъл демонстрира телефонния номер на гореща линия за попречване на самоубийства в отговор на някои търсения.

Фейсбук знае доста за своите 2.1 милиарда консуматори – данни, които употребява за таргетирани реклами, само че до този миг компанията не беше известна със систематично сканиране на диалози с оглед засичане на нездравословно държание.

Изключения са напъните й да открива подозрителни диалози сред деца и възрастни, търсещи секс. Фейсбук от време на време се свързва с управляващите, когато засече неудобен език.

Росен отхвърли да заяви дали компанията обмисля програмен продукт за различаване на схеми на държание в други области, като закононарушения, които не включват секс. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР