Facebook проучва колко точно приложения, които са свързани със социалната

...
Facebook проучва колко точно приложения, които са свързани със социалната
Коментари Харесай

Facebook е отстранил 200 приложения, ползващи лични данни на потребители

Facebook изследва какъв брой тъкмо приложения, които са свързани със обществената мрежа, са употребявали персонални данни на консуматори на мрежата. Досега 200 такива приложения са спрени, стана ясно от думите на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг пред Европейския парламент.
Зукърбърг увери, че компанията му влага в изследване кой какво е употребил. Той увери и, че Фейсбук ще съблюдава абсолютно влизащия в действие на 25 май Регламент за отбрана на персоналните данни (GDPR), съобщи БГНЕС.
Наследството на Зукърбърг
" Вие би трябвало да се запитате по какъв начин ще бъдете запомнен. Дали като един от огромните интернет гении дружно със Стийв Джобс и Бил Гейтс, които трансформираха нашето общество? Или като геният, който сътвори цифровото страшилище, което унищожи нашата народна власт и общество? Това е въпросът, който би трябвало да си зададете ". С тези думи водачът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и някогашен белгийски министър председател Ги Верховстад се обърна към Зукърбърг.
Верховстад също желае да знае дали Фейсбук ще отвори своята книга, с цел да се види дали в действителност има монопол над обществените медии. " Смятам, че имаме огромен проблем тук ", сподели той на изпълнителния шеф на Фейсбук. Позицията му беше споделена от ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер.
Марк Зукърбърг разясни, че Фейсбук има дял от 6% от световния рекламен пазар. 18 млн. дребни компании употребяват обществената мрежа, с цел да оказват помощ на своя бизнес, посочи той.
Зукърбърг съобщи, че изборите за Европейски парламент и тяхната бистрота са с най-голям приоритет.
" Това е нашият максимален приоритет сега. Да предотвратим каквато и да е външна интервенция в изборите. За страдание, не успяхме да създадем това при изборите в Съединени американски щати през 2016 година ", сподели изпълнителният шеф на Фейсбук. Той добави, че на парламентарните избори в Германия обществената мрежа е работила с държавни институции, с цел да алармира за рискове от операции " в действително време ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР