Facebook обяви, че тества нов инструмент срещу фалшиви новини. Става

...
Facebook обяви, че тества нов инструмент срещу фалшиви новини. Става
Коментари Харесай

Facebook тества филтър срещу фалшиви новини

Facebook разгласи, че тества нов инструмент против подправени вести. Става дума „ контекстуален “ раздел, посредством който потребителите ще могат да научат повече за произхода на постнатите в обществената мрежа публикации. " Тестваме инструмент, върху който можете да кликнете и елементарно да получите достъп до спомагателна информация, без да се постанова да търсите другаде “, т.е. без да напускате приложението, заяви компанията в формалния си блог.

Този спомагателен „ подтекст “ на публикациите може да е информация от Уикипедия за създателя на обявата, илюстрира Фейсбук, упрекван, че служи като платформа за дезинформация посредством " fake news ".

Когато няма спомагателна информация разполагаем, Фейсбук ще предизвестява за това потребителя. Социалната мрежа счита, че новата функционалност ще помогне на потребителите да преценяват дали публикациите са от издател, на който могат да имат доверие, и дали самите изявления са достоверни.

Социалните мрежи са под пресечен огън от месеци – в частност в следствието на американските управляващи за евентуалната интервенция на Русия в президентските избори през 2016 и въздействието й за успеха на Доналд Тръмп. Фейсбук, Гугъл и Twitter отвърнаха с изказвания, че имат воля да се борят със съмнителното наличие – подправена информация, апология на тероризма, апели за принуждение.

След чуванията при закрити порти голям брой американски конгресмени поканиха шефовете на трите колоса да обществено чуване на 1 ноември по следствието на „ съветската връзка “.

В неделя вечерта Фейсбук, Гугъл и Twitter отново сгафиха, като позволиха разпространяването на подправени вести за създателя на стрелбата в Лас Вегас, които се появиха даже в резултатите на търсачката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР