Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи

...
Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи
Коментари Харесай

Facebook променя политиките си, давайки повече права на потребителите

Facebook разгласи, че трансформира политиките си, тъй че да разреши на потребителите да виждат и управляват данните, които обществената мрежа събира за навиците им за сърфиране в други приложения и уеб страници, предава Ройтерс.
Компанията написа в блога си, че нов инструмент е бил пуснат в Ирландия, Южна Корея и Испания и ще стане наличен по целия свят в идващите месеци, допълвайки, че чака ходът да има известно въздействие върху бизнеса ѝ.
"Вярваме, че тази информация за интензивността отвън Фейсбук е доста скъпа за Фейсбук, като ѝ разрешава да предлага на рекламодатели да стигат до консуматори, които към този момент са посочили прочут интерес към техните артикули или услуги “, разяснява анализаторът на Atlantic Equities Джеймс Кордуел.
Това решение на компанията е взето в миг, в който тя се сблъсква с остри рецензии от страна на управляващите и регулаторите по отношение на практиките ѝ за запазване на потребителската информация. През юли Фейсбук се съгласи да заплати 5 милиарда $, с цел да подписа съглашение по този въпрос с Американската федерална комерсиална комисия.
Компанията печели от реклами и предлага принадлежности за рекламодатели, с които те могат да таргетират евентуални клиенти. Всяка смяна към намаление на успеваемостта в рекламното таргетиране визира приходите на Фейсбук.
През тримесечието, приключило на 30 юни, компанията е генерирала близо 17 милиарда $ от продажбата на реклами.
Социалната мрежа твърди, че в случай че консуматор изтрие данните за своята интензивност отвън обществената мрежа, ще бъде отстранена информацията, която приложенията и уебсайтовете избират да изпращат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР