Facebook обеща да помогне на потребителите си да разберат дали

...
Facebook обеща да помогне на потребителите си да разберат дали
Коментари Харесай

Приложение на Facebook ще показва влиянието на руската пропаганда

Facebook даде обещание да помогне на потребителите си да схванат дали са харесвали или споделяли изявления, които са обвързани с възможните старания на Русия да се намеси в американските президентски избори предходната година. Това ще стане чрез ново приложение, съобщи БГНЕС
Новото приложение ще бъде пуснато до края на годината и ще разреши на потребителите да открият дали са били въвлечени в съветската агитация посредством Фейсбук страници или Instagram профили с връзки към организацията " Рисърч Ейджънси " сред януари 2015 година и август 2016 година. " Рисърч Ейджънси " е по-известна с прозвището " съветската фабрика за тролове ".
" Смятаме, че е значимо хората да схванат по какъв начин задгранични лица са се пробвали да сеят разкол и съмнение посредством използването на Фейсбук преди и след американските президентски избори”, оповестиха от компанията на Марк Зукърбърг.
Създаването на новата софтуерна алтернатива идва във време, когато Фейсбук и други интернет колоси са подложени на сериозен напън от Конгреса да разпространят поверителната си информация по отношение на засегнатите от съветската политическа агитация лица.
Заедно с Гугъл и други софтуерни филми, обществената мрежа се причисли към световната самодейност, ориентирана към идентифицирането на " достоверни " осведомителни източници, отговарящи на стандарта за " етичност и бистрота ". Microsoft и Twitter също се съгласиха да вземат участие в " Проект Доверие " наред с още 75 новинарски организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР