Facebook има разработени алгоритми за засичане на дезинформацията, фалшивите новини

...
Facebook има разработени алгоритми за засичане на дезинформацията, фалшивите новини
Коментари Харесай

Фейсбук въвежда голямо облекчение за потребителите 



Фейсбук има създадени логаритми за засичане на дезинформацията, подправените вести и пропагандните изявления, като постоянно и си партнира с трети страни, с цел да понижи дезинформационните акции в платформата си.

Миналата седмица стана ясно, че обществената мрежа е преди всичко измежду източниците на дезинформация.

Сега от Фейсбук афишират, че с изключение на, че няма да подлагат на инспекция за достоверността на показаната информация в постове на политици и депутати, освобождават от такова сканиране и постовете, които показват персонално мнение, както и шегите и сатирата.

Също и необявен източник заяви пред The Wall Street Journal, че създателите на наличие, което е било маркирано като подправена вест, ще могат да апелират това като подават искане за преразглеждане на наличието от Фейсбук.

Политиката на Фейсбук не е да отстранява новините, които биват отбелязвани за подправени, а да не ги демонстрира в първите позиции на началната страница с изявления, а в дъното, за те да не доближават до огромна публика.

Служителите на компанията, които ревизират достоверността на обстоятелствата, разказани в изявления, към този момент ще имат девет нови варианти за оценка и обзор на наличие, съгласно уеб страницата на Фейсбук.

В тези варианти, те ще могат да правят оценка докладвано или автоматизирано засечено наличие като „ ирония или персонално мнение “.

Фейсбук към този момент ще лимитира разпространяването на наличие, което претендира за осведомително, само че в действителност е подправено, отчасти погрешно или напълно дезинформационно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР