Езикова гимназия по френски език в Берлин вдигна ограда, дълга

...
Езикова гимназия по френски език в Берлин вдигна ограда, дълга
Коментари Харесай

Училище вдигна 2-метрова ограда, за да пази децата от... проститутки

Езикова гимназия по френски език в Берлин подвигна ограда, дълга 1,8 метра с концепцията да държи далеко жрици на любовта, написа vesti.bg. Школото се среща се на ул. " Курфюрстенщрасе " в немската столица, която е известна точно с съществуването на доста проститутки, събиращи клиенти от улицата когато и да е на деня.

Напрежението ескалирало, защото в двора на гимназията постоянно могли да бъдат видяни употребявани презервативи.
„ Винаги е имало недоволства, че спорни хора, в това число проститутки, нахално и непозволено влизат на територията на учебното заведение даже денем “, твърди регионалният учебен контрольор Карстен Спалек.

Оплакванията се трансформират в повода градската администрация да отдели 57 000 евро, с цел да вдигне ограда, която да държи такива хора отвън учебния двор.

Това е следващ проблем с бизнеса на локалните проститутки, изтласкани в директните на „ Курфюрстенщрасе “ поради разширяващите се жилищни площи в квартала.

„ Те ядат, стоят, пият и вършат отпадък. Това е ужасна вечерна панорама. Жените нямат места, където да се мият и подготвят. Облекчават се, където им падне “, твърди Михаел Клинерт от общинската администрация.

Оплакванията от Френската гимназия още гласят, че всяка заран дамите биват стоварвани с микробуси тъкмо пред учебното заведение.

Така се стига до построяването на дългата 125 метра ограда.

Проституцията е легална в Германия от 2002 в градове с население над 50 000 души. Повечето секс-работници упражняват специалността си в обществени домове, само че някои остават на улицата, като по този метод заобикалят заплащането на наем за стаи.

Някои от градовете лимитират проституцията в избрани региони, само че в столицата Берлин такива няма.

След законови промени, влезнали в действие през 2017 и целящи унищожаване на половото иго, упражняващите т.нар най-стара специалност би трябвало да бъдат записвани в специфични регистри. Те също по този начин са задължени да минават през постоянни прегледи и постоянно да употребяват презерватив.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР