Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българката индустрия

...
Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българката индустрия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българската индустрия и семейства и да не се изнася


" Евтиният ток от АЕЦ " Козлодуй " да остава за българката промишленост и фамилии и да не се изнася. " Това прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на полемика в Плевен, отдадена на енергийната рецесия и развиването на нуклеарната енергетика в България.
Събитието се организира по самодейност на лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Плевен проф. Румен Гечев и на нея от страна на левицата участваха още лидерът на листата в Ловеч Вяра Емилова, членът на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и регионалния и общински ръководител Свилен Атанасов.
Нинова акцентира, че нуклеарната енергетика става все по-важна в тази рецесия. " Ако бяха послушали Българска социалистическа партия за АЕЦ " Белене ", в този момент обстановката за България щеше да е напълно друга. България има потребност от втора нуклеарна централа ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова уточни 4 съответни решения, които левицата предлага:
1. Евтиният ток от АЕЦ „ Козлодуй “ да остава за българската промишленост и семейства и да не се изнася.
2. За да подпомогнем стопанската система и семействата, би трябвало да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергиини сдружения.
3. Отсега да се реши да се отсрочи либерализацията на пазара за битовите консуматори.
4. Болници, учебни заведения, детски градини да се върнат на контролирания пазар.
" Това е комплекс от ограничения, а не решения на парче. Това е проект за справяне с рецесията, за непоклатимост, за обществена и сигурна страна ", сподели в умозаключение Нинова, която прикани присъстващите да гласоподават за тези рационални оферти с номер 28 на изборите на 2 октомври.
По-късно представителите на Българска социалистическа партия поставиха цветя пред мавзолея костница  на загиналите  бойци в борбата с Осман паша по време на Руско-турската освободителна война.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР