Еврозоната е геополитическа котва, която ще ни държи в ЕС

...
Еврозоната е геополитическа котва, която ще ни държи в ЕС
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян за еврозоната: За някои българи нищо няма да се промени

" Еврозоната е геополитическа котва, която ще ни държи в Европейски Съюз и НАТО. " Това сподели пред Нова нюз банкерът Левон Хампарцумян.

Според него процесът за присъединение към еврото е по-голям от самия акт на присъединение. " Защото левът е вързан за еврото от 25 години. " По думите на банкера за стопански дейните българи нищо няма да се промени при присъединението към еврозоната. Тя ще сътвори прерогативи за бизнеси, за стабилността и за репутацията на страната.

Той даде оценка на правителството  в стопански проект като на останалите държавни управления. " Бих споделил нито по-добра, нито по-лоша, в сравнение с това, което е правено до момента. "

Помощта с 25 стотинки на литър гориво назова " наивна мярка ". А за нарастването на пенсиите предвижда, че тъй като пенсионерите не икономисват, парите бързо ще се завъртят и ще се върнат в страната.

" Една година с недостиг в турбулентни стопански и геополитически моменти не е краят на света, въпросът е това да не стане трайна наклонност да вършим дефицитни бюджети един след различен, един след различен, " предизвести Хампарцумян за парите на страната. 

Ситуацията у нас в политически проект той разяснява с репликата: " Много евентуално е главната  линия на разделяне да не бъде стопанската система и корупцията, а Европа-НАТО и Евразия-Киргистан. "

" Дошло е време да вземем позиции като страна, същото да създадат и политиците, " безапелационен бе банкерът. " Ние принадлежим към Европейски Съюз и НАТО – и двата са най-силните съюзи в света с най-богатите и най-развитите страни. Позиционирането ни като предсказуем и резистентен сътрудник е основно в решенията, които ще бъдат взети за вложения в България, " добави Левон Хампарцумян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР