Евросъюзът да намали зависимостта си от руска енергия, да спре

...
Евросъюзът да намали зависимостта си от руска енергия, да спре
Коментари Харесай

ЕП призова Европа да спре Северен поток 2 и спорни руски АЕЦ на територията си

Евросъюзът да понижи зависимостта си от съветска сила, да спре " Северен поток 2 " и противоречиви съветски АЕЦ на своята територия. Това прикани Европарламентът в призната с голямо болшинство в четвъртък специфична резолюция " по отношение на Русия, случая с Алексей Навални, увеличението на военното наличие по границата на Украйна и съветското нахлуване в Чешката република ".

В същото време от " Газпром " оповестиха, че делът му на европейския пазар през 2020 година е достигнал 32.2% и продажбите му в Европа, макар пандемичните условия, влизат в петорката най-хубави в историята на концерна. Очакванията за актуалната година са за растеж на износа на съветски газ за Европейски Съюз от 5 на 100 до 183 милиарда куб. м, съобщи ТАСС

Наред с осъждането на подривните дейности на Русия и отбелязването и на случая с опита за отравяне на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, евродепутатите настоятелно призоват " институциите на Европейски Съюз и всички страни членки да спрат завършването на газопровода " Северен поток 2 " и да упорстват за преустановяване на построяването на противоречиви атомни електроцентрали от " Росатом ".

Държавите от Европейски Съюз не би трябвало повече да одобряват съветски средства с неразбираем генезис, написа още в резолюцията. Евродепутатите приканват Съвета на Европейски Съюз да ограничи вложенията на Кремъл в подривна активност и разпространяване на корупция. Екологичен потенциал повтаря апела Кипър, България и Малта да прекратят даването на поданство против вложения (т.нар. " златни паспорти " ).

Европарламентът също по този начин приканва страните от Европейски Съюз в съгласие да изгонят съветски дипломати поради случая в Чехия и да работят навреме и уверено против разрушителните дейности на съветските разследващи служби, като покачат съдействието в региона на контраразузнаването и шерването на данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР