Европейците, които са пристигнали със закъснение на работа или на

...
Европейците, които са пристигнали със закъснение на работа или на
Коментари Харесай

Часовниците в Европа изостанаха с 6 минути заради спор между Сърбия и Косово

Европейците, които са пристигнали със забавяне на работа или на учебно заведение през последните седмици, би трябвало да упрекват освен неприятното време . Истинската причина е невижданото закъснение в електропреносната мрежа на Стария континент , което е причина някои часовници да работят по-бавно , написа в. " Гардиън ".

Проблемът е провокиран от политически спор сред Сърбия и Косово , който провокира изсмукване на малко количество сила от локалната електропреносна мрежа и което води до резултат на доминото в цялата синхронизирана високоволтова електропреносна далекопроводна мрежа в Европа, която се простира на континента от Португалия до Полша и от Гърция до Германия.

" Тъй като европейската електропреносна система е взаимосвързана... когато някъде има дисбаланс, честотата леко спада ", уточни Клер Камю, представител на Европейската мрежа на операторите на електропреносни системи.

Електропреносната мрежа на континента е изгубила 113 гигаватчаса сила от средата на януари насам , защото Косово е употребило повече електричество, в сравнение с генерира. Сърбия, която дава отговор за балансирането на електропреносната мрежа на Косово, не го е направила .

От Европейската мрежа на операторите на електропреносни мрежи, чието седалище е в Брюксел, прибавиха, че " това приблизително честотно отклоняване, което в никакъв случай не се е случвало по сходен метод в континенталната европейска електроенергийна система, би трябвало да бъде прекъснато ".

Отклонението от стандарта в Европа от 50 килохерца е задоволително да провокира електрическите часовници, които поддържат измерването на времето посредством честотата на електроенергийната система, вместо вградените кварцови кристали, да изостанат с към 6 минути от средата на януари насам .

Проблемът визира най-много радио алармите, часовниците на фурните или часовниците, употребявани за програмиране на отоплителните системи.

Търканията сред Сърбия и Косово са част от по-широк спор, който датира от съвсем 20 години. След края на войната в Косово през 1999 година, доминираните от сърби северни елементи на Косово, които остават лоялни на Белград, не са плащали на държавното управление на Косово за употребяваната от тях сила .

Споразумение, подписано през 2015 година, имаше за цел да позволи разногласието, само че Сърбия блокира осъществяването му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР