Европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния

...
Европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния
Коментари Харесай

Кристиан Минковски пред БНТ: Изключително съм довоелен от десетте национални рекорда на европейското по плуване

Европейското състезание по плуване в дребен басейн в Отопени, Румъния е към своя край. Тази вечер Диана Петкова ще се бори за медалите в дисциплината 50 метра бруст през днешния ден от 19:03 часа. Главният управител на българския народен тим Кристиан Минковски приказва за " Арена спорт ", където направи равносметка на всичко това, което се случи с българските плувци през миналата седмица.

" Оценката ми е отлична, в случай че може с една дума да бъде систематизирано. Много мощни достижения, доста положителни класирания. Изключително удовлетворен съм от това, което реализираха нашите състезатели ", разяснява той.

Освен сериозното присъединяване на родните ни представители на финалите, мениджърът акцентира и многото усъвършенствани национални върхове.

" Десет национални върха. Относно битката за медали, Габриела Георгиева остана единствено на 50 стотни от бронзовия орден на 200 метра тил. Диана също беше изключително покрай медалите. Надявам се в скоро време да имаме медалисти от огромни шампионати ", разяснява той.

Минковски разкри и какво следва за националите ни.

" Подготовката продължава безусловно от на следващия ден в Дианабад. Следва лагер от 2 януари в Бургас. Участниците в международното състезание за юноши и девойки ще бъдат на Белмекен. За първи път вършим две мероприятия на националния тим едновременно и това е разследване на от ден на ден увеличаващия се брой национални състезатели със мощни достижения ", сподели Минковски.

Цялото изявление с Иван Колев гледайте във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР