Европейското първенство и футболния турнир на Олимпиадата са вече в

...
Европейското първенство и футболния турнир на Олимпиадата са вече в
Коментари Харесай

Лудият керван на Премиършип тръгва с Брентфорд - Арсенал

Европейското състезание и футболния шампионат на Олимпиадата са към този момент в историята. На дневен ред обаче още веднъж е британската Премиър лийг. Най-лудият шампионат се завръща довечера от 22,00 часа с дуела сред новака Брентфорд и Арсенал.

До излъчването на новия първенец напролет на 2022 година ще се изиграят 380 дуела с непредвиден край, с цел да бъде излъчен най-достойният отличник. През миналия сезон над всички беше Манчестър Сити (б.а. за трети път в последните четири кампании), който ще има сложната задача да пази трофея против все по-амбициозните противници. Голямата вест е завръщането на почитателите по трибуните, които бяха затворени за аудитория през по-голямата част от миналогодишната акция поради пандемията от ковид.

“Гражданите” още веднъж са любимец за продобиване на купата, само че ще би трябвало да се оправят със сериозна конкуренция. Челси победи Манчестър Сити във финала на Шампионската лига, а селекцията през лятото сподели огромни упоритости. Мениджърът Томас Тухел към този момент има в състава си Ромелу Лукаку и се надява белгиецът да направи отбелязването на голове по-лесна задача. Манчестър Юнайтед приключи втори през предишния сезон, през лятото се укрепи с играчи като Джейдън Санчо и Рафаел Варан, и търси първа купа след ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Легендарният управител се отдръпна през 2013 година и първоначално “червените дяволи” демонстрираха съмнения, само че последователно нещата си идват на мястото. Ливърпул подвигна трофея преди Сити и в този момент също мечтае за купата, още повече, че с изключение на публиката, на “Анфийлд” се чака и завръщането в игра на Върджил Ван Дайк. Воденият от Юрген Клоп отбор остана без Джини Вайналдум, който се причисли към Пари Сен Жермен, само че несъмнено би трябвало да наподобява по-солидно от предишния сезон, в чиято среда беше връхлетян от вълна от травми.

Очакват се и промени във VAR, които да сложат завършек на ненавижданите от почитателите “тънки” засади и пресилени дузпи.

Колкото до днешния откриващ мач - той опълчва цялостният дебютант Брентфорд против обичайната мощ като Арсенал. “Артилеристите” приключват два следващи сезона на осмо място, което не дава отговор на упоритостите им. Привличането на състезател като Бен Уайт за 50 милиона паунда показва упоритостта на управлението на клуба да се бори за освен това от осмото място.

Арсенал приключи мощно предишния сезон като записа пет следващи победи. Дали ще продължи серията следва да разберем довечера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР