Европейското финансиране ускори развитието на българските общини. Чрез европрограмите малките

...
Европейското финансиране ускори развитието на българските общини. Чрез европрограмите малките
Коментари Харесай

Емил Радев: Осигурявайки повече евросредства, гарантираме развитие на малките населени места

 Европейското финансиране форсира развиването на българските общини. Чрез европрограмите дребните обитаеми места също стават привлекателно място за живот и бизнес. Това разяснява претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев при визитата си в белославското село Разделна, което  означи своя празник. По думите на Радев предстоящите през новия програмен интервал 4 милиарда лева повече за България ще подсигуряват повече вложения за възобновяване на инфраструктурата, повече благоприятни условия за бизнеса, за образование на младежите, за разширение на обществените услуги. " Това е Европа за хората ", безапелационен бе претендентът за евродепутат и поздрави кметът на община Белослав Деян Иванов за дейната му работа по европейските стратегии.

" Благодарение на европейските средства с. Разделна е със 100% построен тръбопровод и с съвсем 90% построена канализация. В рамките на осъществения план за канализацията на стойност 4 млн. лева са изцяло преасфалтирани 3 км улици, тъй че повече от половината от улиците в селото са с нов асфалт и бордюри. Модернизирана е и пречиствателната станция, като са построени 4 км напорен канализационен колектор и други три гравитични до помпената станция. С европари е актуализирано и читалището в селото ", изясни кметът на Белослав. Той добави, че без европейската взаимност и поддръжката на държавното управление на премиера Бойко Борисов сходни вложения не биха били вероятни за село с близо 700 поданици.

Кметът на Разделна Галин Георгиев и Андриан Неделчев споделиха с Емил Радев концепциите си за социализиране на крепостта Петрич кале, която е най-запазената в Североизточна България.

" Мястото е атрактивно, скалите са желани и от парапланеристи и други фенове на рисковите преживявания. Убедени сме, че Петрич кале има капацитет да се трансформира в привлекателна туристическа дестинация, въпреки че самият археологически обект се намира на границата на 2 общини – Аврен и Белослав и няма комфортен път до него ", означи кметът на Разделна. Той описа на претендента за евродепутат за неповторимата находка, на която се натъкнал край крепостта – фосил на праисторически охлюв – амонит, за който се твърди, че е най-големият, намиран на територията на страната. " Очакваме находката скоро да бъде показана в Археологическия музей ", добави Галин Георгиев, а Емил Радев се ангажира да изследва опциите за облагородяване и обезпечаване на бърз достъп до Петрич кале.

Деян Иванов изясни, че измежду обсъжданите хрумвания е и въжена линия от селото до скалите. Той посочи, че се планува нова европрограма, която да разреши финансиране за развиване на туристическа инфраструктура на стойност към 200 000 лева " Средствата обаче не биха били задоволителни поради сложния терен ", означи още кметът на Белослав.

Галин Георгиев с горделивост сподели на претендента за евродепутат и издигнатия с дарения православен храм " Св. Николай Летни ", с който е обвързван празникът на селото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР