Европейско отборно първенство по шахмат 2023 е официално обявено за

...
Европейско отборно първенство по шахмат 2023 е официално обявено за
Коментари Харесай

Откриха европейското отборно първенство по шах: Успех на българките!

Европейско отборно състезание по шахмат 2023 е публично оповестено за намерено.

Церемонията по откриването на събитието в черногорския град Будва се състоя на мястото, където ще се организират дуелите, в наличието на вицепрезидента на държавното управление на Черна гора и министър на младежта и спорта господин Драгослав Счекич, ръководителя на ЕКЮ господин Зураб Азмайпарашвили и президента на федерацията по шах на Черна гора господин Йован. Те се обърнаха към играчите и им пожелаха прелестен престой в Черна гора.
Церемонията беше обогатена с музикални осъществявания на химните на ЕКУ и Черна гора и с исторически филм за развиването на шахмата в Черна гора.

Българският народен тим по шахмат за дами е пети по ранкинг преди старта на надпреварата - това сочат данните от класацията по ЕЛО.

За България това ще бъде първо присъединяване в конкуренцията след 10-годишна пауза, като отборът ни влиза в нея със междинен коефициент 2362 точки. Той е формиран от ЕЛО на петте ни представителки. Играещият капитан на България - някогашната международна шампионка гросмайстор Антоанета Стефанова е с 2417, до момента в който сребърната ни медалистка от Световната купа Нургюл Салимова е с 2412. В състава ни са още бронзовата от международното състезание за девойки Белослава Кръстева (2262), Виктория Радева (2332) и Гергана Пейчева (2287). Селекционер на състава е Петър Арнаудов.

Първи по ЕЛО е отборът на Грузия (2471), следван от Азербайджан (2392), Германия (2385) и Украйна (2365). А дуелите стартират в 16:00 часа през днешния ден, 11 ноември.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР