Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията заяви, че

...
Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията заяви, че
Коментари Харесай

Омикрон може да намали ефективността на ваксините

Европейският център за профилактика и надзор на болесттите съобщи, че новооткритият вид на ковид Омикрон " може доста да понижи успеваемостта на имунизациите и да усили риска от повторни инфекции “, защото това е " най-различаващият се вид до момента ", съобщи БНР.

Въпреки това, центърът към момента прикани неимунизираните хора да се ваксинират, а тези, които към този момент са били имунизирани, да получат спомагателна (бустерна) доза. " Все още има забележителна неустановеност, обвързвана с предаването, успеваемостта на имунизацията, риска от повторни инфекции и други свойства на този вид. На този стадий, въз основа на нашия опит с предходни разновидности, би трябвало да бъдем самодейни и да прилагаме ограничения като защитна мярка, с цел да спечелим време, до момента в който придобием повече познания за новия вид “, съобщи шефът на центъра доктор Андреа Амон.

По-рано в петък Европейският съюз предложи на страните членки да преустановят пътуването от Южна Африка, където беше открит новия вид, и от още няколко южноафрикански страни, в опит да се предотврати разпространяването на варианта Омикрон в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР