Европейският съюз затвори въздушното си пространство за руски полети след

...
Европейският съюз затвори въздушното си пространство за руски полети след
Коментари Харесай

Руснаци стигат с луксозните си коли до Финландия, a оттам отиват на почивка

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за съветски полети след нашествието на Москва в Украйна, само че съветските туристи към момента намират способи да почиват в Европа.

Руските туристи имат опция да пътуват до разнообразни дестинации в Европейски Съюз като употребяват заобиколни направления до крайната точка, или в случай че местоположението им разрешава, просто да преминат с кола границата с Финландия, след което да доближат до летището в Хелзинки.

След налагането на възбраната за съветски полети в Европейски Съюз Финландия се трансформира в основен директен хъб за съветски туристи, дотолкоз, че техните първокласни коли, измежду които Porsche-та, Bentle-та и други изпълват паркинга на летището в Хелзинки, осведоми AFP.

" През летището в Хелзинки сега минават доста съветски туристи, " съобщи външният министър на Финландия Пекка Хаависто пред AFP.

Това е по този начин, откогато Русия облекчи рестриктивните мерки за пътешестване на 15 юли, което докара до скок в броя на миналите през границата с Финландия с 80% единствено за месец. Ситуацията разгневи доста финландци, който намират за мъчно да одобряват съветски туристи на отмора в страната си, до момента в който Кремъл към момента води война с Украйна.

Атракция, която е известна измежду съветските туристи във Финландия, даже стигна до такава степен, да пуска украинския химн като митинг против войната.

Финландия възнамерява да ограничи туристическите визи за руснаци от 1 септември, съгласно изказване на външното министерство на страната от предходната седмица. Руснаците обаче могат да влизат във Финландия с визи, издадени от други страни от Шенгенското пространство. Оказва се, че две трети от руснаците влизат във Финландия през източната й граница с визи, издадени от други европейски страни, съгласно локалните гранични служби.

" Те идват тук с шенгенски визи и по-късно не престават към крайната си дестинация през летището в Хелзинки, " споделя Хаависто. Според разпоредбите на Шенген, Финландия не може едностранно да откаже достъп на хората с годни визи.

Следващата седмица външните министри на страните от Европейски Съюз се чака да обсъдят налагането на възбрана за издаването на визи на съветски жители, само че не всички страни членки считат, че това е добра концепция, защото може да има такива руснаци, които да желаят да избягат от режима на Владимир Путин, написа Insider.

" Това не е война на съветските жители, а на Путин, " съобщи предходната седмица немският канцлер Олаф Шолц.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР