Европейският съюз застана зад България, определяйки като лишени от достоверност

...
Европейският съюз застана зад България, определяйки като лишени от достоверност
Коментари Харесай

ЕК подкрепи България, не вярва на Русия за камиона бомба

Европейският съюз застана зад България, определяйки като „ лишени от меродавност " изказванията на съветската страна, че камионът, взривил моста в Крим, е тръгнал от нашата страна, съобщи БГНЕС.
Говорителят на Еврокомисията Петер Стано акцентира, че Крим е част от Украйна и мостът, който свързва тази украинска територия с Русия, е противозаконен.
„ Нямаме опция да разберем какво тъкмо се е случило в събота. Но не можем да имаме доверие на следствието в Русия “, съобщи той.
Руското следствие: Камионът, взривил Кримския мост, се е качил на ферибот от Бургас
На 8 октомври на моста, който свързва полуостров Крим с континенталната част на Русия, се взриви тежкотоварен камион. Пожарът обхвана седем цистерни с гориво от преминаващата по железопътната част на моста комбинация. При детонацията починаха трима души, а пътното платно беше отчасти разрушено.
На среща с съветския президент Владимир Путин ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин разгласи, че камионът бомба е минал през България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Според него детонацията „ сигурно има терористичен темперамент “. Президентът Путин дефинира украинските служби като причинители и поръчители на гърмежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР