Европейският съюз застана зад България, определяйки като лишени от достоверност

...
Европейският съюз застана зад България, определяйки като лишени от достоверност
Коментари Харесай

ЕК се застъпи за България, не вярва на Русия за камиона-бомба

Европейският съюз застана зад България, определяйки като лишени от меродавност изказванията на съветската страна, че камионът, взривил моста в Крим, е тръгнал от България, съобщи БГНЕС.

Говорителят на Еврокомисията Петер Стано акцентира, че Крим е част от Украйна и мостът, който свързва тази украинска територия с Русия, е противозаконен.

„ Нямаме опция да разберем какво тъкмо се е случило в събота с моста. Но не можем да имаме доверие на следствието в Русия “, съобщи той.

След атентата Кремъл обстреля няколко украински града, като част от по този начин наречената " специфична военна интервенция ", съобщи ТАСС.

Няколко украински града останаха без електро- и водоснабдяване, откакто десетки съветски ракети удариха тази заран градове в цяла Украйна. Това бе възприето като възмездие за детонацията в края на предходната седмица на основния мост, свързващ анексирания Кримски полуостров и Русия, означи Ройтерс.

" Всичко се случва в границите на специфичната военна интервенция ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос от кореспонденти за детонациите в Киев и останалата част на Украйна. Той не разяснява дали ударите са в възмездие за офанзивата против моста, която президентът Владимир Путин назова " терористичен " акт в свое изявление, излъчено по малкия екран нощес.

Песков сподели, че Русия е почнала следствие на детонацията на Кримския мост, при която починаха трима души. Тя беше възприета като мощен алегоричен удар по Русия и Путин.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин предизвести Киев, че в случай че украинските управляващи продължат да се пробват да правят терористични актове на територията на Руската федерация, отговорът ще е недопечен, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Той сподели, че Москва през днешния ден е направила офанзиви с далекобойни ракети по украинската енергийна, военна и информационна инфраструктура в отговор на офанзивата през уикенда против жизненоважния мост, свързващ Русия с анексирания Крим.

" Очевидно е, че Украинските секрети служби са наредили, организирали и направили терористичната офанзива, целяща да унищожи съветската цивилна инфраструктура от сериозно значение ", добави Путин.

Украински публични представители тържествуваха след детонацията, само че Киев не пое отговорност за нея.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР