Европейският съюз включи в седмия пакет от антируски санкции Сбербанк,

...
Европейският съюз включи в седмия пакет от антируски санкции Сбербанк,
Коментари Харесай

ЕС публикува седми пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз включи в седмия пакет от антируски наказания Сбербанк, фондация " Руски свят ", фондация " Горчаков " за поддръжка на обществената дипломация, първия вицепремиер на Русия Андрей Белоусов, кметът на Москва Сергей Собянин, актьорите Сергей Безруков и Владимир Машков, редица чиновници в областта на сигурността и депутати.

Това се показва в решение, оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз през днешния ден.

Ограниченията влизат в действие от момента на публикуването им. В листата са включени общо 48 лица и седем организации, измежду които мотоциклетният клуб " Нощни вълци " и неговият началник.

Генерал-полковник Виктор Стригунов, първи заместник-директор на Росгвардията, Олег Плохой, заместник-директор на Росгвардията, депутатът от Държавната дума Адам Делимханов, генерал-майор Шарип Делимханов, шеф на отдела на Росгвардията в Чеченската република, и неговият заместител Алибек Делимханов също са измежду лицата, които попадат под рестриктивните мерки на Европейски Съюз.

В листата със наказания са включени също Юрий Чайка, делегат на съветския президент в Севернокавказкия федерален окръг, Мария Лвова-Белова, омбудсман по правата на детето при съветския президент, и Андрей Козицин, общоприет шеф на Уралската минно-металургична компания.

В листата на глобените юридически лица са включени Россотрудничество и научно-производственото обединяване Kvant.

Освен това Европейски Съюз наложи наказания и на жител на Европейски Съюз от Словакия - Йозеф Хамбалек, началник на европейския клон на клуба " Нощни вълци ", който Европейски Съюз упрекна в проруска агитация и материална и финансова поддръжка за дейности, подкопаващи суверенитета на Украйна.

Освен че уголемяват черния лист на Европейски Съюз, новите наказания включват и възбрана за експорт на злато от Русия. Същевременно Европейски Съюз реши да смекчи редица финансови ограничавания върху съветския експорт на нефт и храни и анулира някои забрани за експорт на избрани авиационни артикули и услуги за Русия.

Съветът на Европейски Съюз удължи всички ограничавания против Русия с шест месеца до края на януари 2023 г./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР